Parmezaan truffel friet
Oh, we hebben weer een heerlijk kerstrecept voor jullie. Parmezaan truffel friet, klinkt goed he? De combinatie van Parmezaan en truffel is hemels. En deze smaken passen erg goed bij het kerstdiner. Hoe lekker is het om dit als bijgerecht te serveren? Ik kan zo een heel bord van deze Parmezaan truffel frietjes opeten, geen probleem hoor! We hebben ze klaargemaakt in de Airfryer, maar je kan ze ook in de oven of frituur bakken. Zet ze lekker op tafel bij het kerstdiner, de gourmet of fondue en wedden dat er van gesmuld wordt? En het is ook nog eens makkelijk om te maken, zo kom je stressvrij de kerst door.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr verse friet
- 2 el truffelolie
- 40 gr Parmezaan (of Grana Padano)
- 2 takjes peterselie
- Peper en zout
Lekker met
- Truffelmayonaise
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Doe de frieten in het mandje van de Airfryer en bak ze zoals op de verpakking vermeld staat. Meestal is dit iets van 20 minuten op 180 graden. In de oven houd je 200 graden aan. Schud ze tussentijds even heen en weer.
Doe de frietjes in een kom. Voeg de truffelolie, wat zout en de geraspte Parmezaan toe en meng door elkaar.
Verdeel de truffel friet over een schaal. Garneer met extra Parmezaan en wat fijngehakte peterselie. Serveer met truffelmayonaise.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in