
Parmezaan truffel friet
Oh, we hebben weer een heerlijk kerstrecept voor jullie. Parmezaan truffel friet, klinkt goed he? De combinatie van Parmezaan en truffel is hemels. En deze smaken passen erg goed bij het kerstdiner. Hoe lekker is het om dit als bijgerecht te serveren? Ik kan zo een heel bord van deze Parmezaan truffel frietjes opeten, geen probleem hoor! We hebben ze klaargemaakt in de Airfryer, maar je kan ze ook in de oven of frituur bakken. Zet ze lekker op tafel bij het kerstdiner, de gourmet of fondue en wedden dat er van gesmuld wordt? En het is ook nog eens makkelijk om te maken, zo kom je stressvrij de kerst door.

Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr verse friet
- 2 el truffelolie
- 40 gr Parmezaan (of Grana Padano)
- 2 takjes peterselie
- Peper en zout
Lekker met
- Truffelmayonaise
Zo maak je het
Doe de frieten in het mandje van de Airfryer en bak ze zoals op de verpakking vermeld staat. Meestal is dit iets van 20 minuten op 180 graden. In de oven houd je 200 graden aan. Schud ze tussentijds even heen en weer.
Doe de frietjes in een kom. Voeg de truffelolie, wat zout en de geraspte Parmezaan toe en meng door elkaar.
Verdeel de truffel friet over een schaal. Garneer met extra Parmezaan en wat fijngehakte peterselie. Serveer met truffelmayonaise.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan