fbpx
Menu

Paprika aioli

Deze paprika aioli is superlekker voor bij de barbecue. We werden rondom Pasen natuurlijk verwend met heerlijk zomers weer. Ik heb toen niet kunnen barbecuen, maar sindsdien heb ik er de hele tijd zin in. Helaas zat het weer de afgelopen weken niet mee, maar ik hoop dat we binnenkort toch weer lekker met de bbq aan de slag kunnen.

Mijn favoriete barbecue bestaat uit een lekkere salade, een vlees, vis of vega gerecht op de barbecue, vers stokbrood en wat zelfgemaakte dips en sausjes. Deze paprika aioli is een favoriet. Net even anders dan de standaard aioli en echt niet moeilijk om te maken. De aioli maak je supersnel klaar door gebruik te maken van de staafmixer. Met een handvol ingrediënten zet je deze lekkere paprika aioli op tafel. Yum!

Barbecue time!

De komende weken zullen we nog heel veel lekkere barbecue recepten met je delen. Die houdt je dus nog van ons tegoed. En er staan ook al heel wat barbecue recepten online, wist je dat? Voldoende inspiratie voor de komende zomer zou ik zeggen. We gaan binnenkort ook aan de slag met een lekker recept wat we gaan roken op de barbecue. Heb jij dit wel eens gedaan? Ik ben erg benieuwd en het recept en onze ervaringen zullen we ook snel met je delen. Maar nu eerst het recept van de paprika aioli. Lijkt jou dit lekker? En hoe ziet jouw ultieme barbecue eruit?

Ingrediënten voor 1 portie

  • 2 eidooiers (eieren op kamertemperatuur)
  • kneepje citroensap
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 geroosterde paprika
  • 160 ml neutrale olie (bijv. zonnebloemolie)
  • snuf zout
  • snuf paprikapoeder

Zo maak je het

  1. Doe de eidooiers, het citroensap, de zout en de gehakte knoflook in een hoge beker. Zorg er voor dat de beker net ietsje breder is dan de staafmixer. Anders zal het mengsel niet goed mengen en blijft je mayonaise te dun.

  2. Doe de staafmixer in de beker en giet vervolgens de olie erbij. Zet de staafmixer aan, maar beweeg de mixer niet. Als de substantie gaat mengen beweeg je de staafmixer voorzichtig op en neer. Doe dit vooral rustig, want anders heb je de kans dat het mislukt.

  3. Voeg de geroosterde paprika toe en meng nogmaals kort tot een gladde massa. Is de aioli nog iets te dik? Voeg dan wat extra (warm) water toe. Garneer de paprika aioli met paprikapoeder. 

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

8 reacties

  • Kim
    23 mei 2019 om 22:12

    Wat voor gegrilde paprika gebruik je? Een foto diary van elke stap zou ideaal zijn. Uit een pot of zelf gegrild?

    Beantwoorden
  • Pauline
    27 mei 2019 om 14:45

    Dat snap ik maar dat is superveel werk en die tijd hebben wij helaas niet. Je kan die uit een pot gebruiken.

    Beantwoorden
  • Rachel
    21 mei 2019 om 23:12

    Dit klinkt echt heerlijk, also opgeslagen Haha

    Beantwoorden
  • Murlyq
    21 mei 2019 om 20:02

    Hij ziet er zo lekker uit! Twee keer geprobeerd en het blijft heel erg dun. Waterdikte ..... stap voor stap opgevolgd.

    Beantwoorden
  • Annika
    23 mei 2019 om 14:37

    Jammer zeg! Je moet de staafmixer wel echt langzaam heen en weer bewegen. Heb je dat gedaan?

    Beantwoorden
  • Murlyq
    28 mei 2019 om 18:58

    Yep zelfs het filmpje erbij gepakt van de 60 seconden aioli. Na 3 keer de hoop opgegeven.

    Beantwoorden
  • Nicole Bongers
    19 mei 2019 om 19:55

    Hoi Pauline, Ik had deze paprika aioli gemaakt, maar bij mij bleef ie erg dun. Ik denk teveel olie. Zou dat kunnen?

    Beantwoorden
  • Pauline
    20 mei 2019 om 10:47

    Dat zou zeker kunnen. Of dat het niet goed gemengd is, het hoort zo dik als mayonaise te worden.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen