Menu
panna-cotta-2-710x380.jpg

Panna Cotta met aardbeien

Save the best for last! Het laatste onderdeel van het Italiaanse kerstmenu is natuurlijk het toetje. En hoe kan je dat nou beter afsluiten dan met panna cotta. Panna cotta betekent letterlijk gekookte room and I love it! Omdat het een redelijk uitgebreid diner was, sluit ik af met panna cotta met aardbeien. Lekker licht en fris. Heb je zin in iets zwaarders dan kan ik je deze versie met witte chocolade aanraden.

Het voordeel van dit toetje is dat je het al een dag van te voren kunt maken. Dus dan heb je geen stress tijdens kerst zelf. In plaats van aardbeien kan je ook bramen, frambozen of ander fruit gebruiken. Net wat jij lekker vindt. Gebruik wel een goede vanille, die stokjes zijn lekker dik en sticky. Die droge stokjes uit de supermarkt vind ik persoonlijk minder goed van kwaliteit.

panna cotta

Dit is alweer het laatste receptje van het Italiaanse kerstmenu, volgende week deel ik een makkelijk kerstmenu met jullie. Een stuk makkelijker, maar net zo lekker. En je kunt ze natuurlijk ook samenvoegen. Doe gewoon lekker waar jezelf zin in in hebt.

panna cotta

Ingrediënten voor 4 personen
500 ml slagroom
4 blaadjes gelatine
40 gr suiker
250 gr aardbeien
1 el poedersuiker
1 vanillestokje

Zo maak je het
Laat de gelatine weken in koud water. Ik gebruik altijd de blaadjes van Dr. Oetker.

Verhit de slagroom met de suiker in een steelpannetje op het vuur.

Snij het vanillestokje doormidden en schraap het merg eruit. Stop het merg bij de room. Gooi het vanillestokje niet weg, maar stop dit in je suikerpot.

Zodra het mengsel kookt en alle suiker is opgelost haal je de pan van het vuur.

Knijp de gelatine uit en meng dit met een garde door de room.

Zet het pannetje in een bord met ijswater en laat het zo afkoelen. Als het goed is wordt het al dikker.

Giet de panna cotta in 4 vormpjes en laat deze minimaal 3 uur (het liefst een nacht) opstijven in de koelkast.

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer de helft van de aardbeien glad met een lepel poedersuiker. Snij de andere helft in stukjes.

Maak de vormpjes aan de buitenkant warm door ze in heet water te dompelen.

Stort de panna cotta op een bordje. Garneer ieder nagerecht met wat stukjes aardbei en de aardbeiensaus. Je kunt de saus ook eventueel apart serveren, of aan tafel over de toetjes gieten.

panna cotta

Veel kookplezier! En laat het mij vooral weten als je dit gekookt hebt via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik super leuk! 

fijnefeestdagen

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan