Panang curry

Panang curry met wortel en paprika

Deze panang curry met wortel en paprika is een smaakvol en aromatisch gerecht dat je meeneemt op een culinaire reis naar het verre oosten. De bereiding is eenvoudig en snel, waardoor je in slechts 25 minuten een té lekkere maaltijd op tafel zet. De bospeentjes en paprika zorgen voor een knapperige textuur en zoete smaak die goed samen gaat met de malse rundvleesreepjes. De pinda’s en koriander geven de curry wat extra crunch en frisheid. Serveer deze panang curry met gestoomde rijst en breng extra op smaak met een scheutje limoensap. Met dit gerecht haal je de bijzondere smaken van de Aziatische keuken in huis!

Tip: wil je deze panang curry vegetarisch/vegan maken? Vervang de rundvleesreepjes dan door tofu.

Pauline

Panang curry recept
Panang curry
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 350 gr rundvleesreepjes
  • 300 gr pandanrijst
  • 1 pakje Panang currypasta
  • 1 bos bospeentjes
  • 1 groene paprika
  • 1 limoen
  • 4 takjes koriander
  • 400 ml kokosmelk
  • 50 gr gezouten pinda's
  • (zonnebloem)olie

Zo maak je het

  1. Bereid de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Maak de bospeentjes schoon en halveer ze in de lengte. Snijd de paprika door midden, haal de zaadjes er uit en snijd in stukjes.

  2. Verhit een scheutje (zonnebloem)olie in een ruime koekenpan of wok. Voeg de paprika en bospeentjes toe en bak ze 6 tot 7 minuten op hoog vuur. Roerbak daarna de rundvleesreepjes 2 minuten mee.

  3. Roer de Panang currypasta erdoor. Schenk de kokosmelk erbij en roer door tot een gladde currysaus. Laat de curry 7 tot 8 minuten op laag vuur zachtjes koken tot de wortel zacht en gaar is.

  4. Hak de pinda’s en koriander grof. Serveer de panang curry met rijst, breng extra op smaak met limoensap en bestrooi met pinda’s en koriander.

Panang curry
Panang curry

Wat vind jij van dit recept?

2.5 (40 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Camping Curry recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Noten recepten Rijst Rundvlees Wortel Aziatische recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Lactosevrije recepten Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in