
Panang curry met wortel en paprika
Deze panang curry met wortel en paprika is een smaakvol en aromatisch gerecht dat je meeneemt op een culinaire reis naar het verre oosten. De bereiding is eenvoudig en snel, waardoor je in slechts 25 minuten een té lekkere maaltijd op tafel zet. De bospeentjes en paprika zorgen voor een knapperige textuur en zoete smaak die goed samen gaat met de malse rundvleesreepjes. De pinda’s en koriander geven de curry wat extra crunch en frisheid. Serveer deze panang curry met gestoomde rijst en breng extra op smaak met een scheutje limoensap. Met dit gerecht haal je de bijzondere smaken van de Aziatische keuken in huis!
Tip: wil je deze panang curry vegetarisch/vegan maken? Vervang de rundvleesreepjes dan door tofu.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 350 gr rundvleesreepjes
- 300 gr pandanrijst
- 1 pakje Panang currypasta
- 1 bos bospeentjes
- 1 groene paprika
- 1 limoen
- 4 takjes koriander
- 400 ml kokosmelk
- 50 gr gezouten pinda's
- (zonnebloem)olie
Zo maak je het
Bereid de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Maak de bospeentjes schoon en halveer ze in de lengte. Snijd de paprika door midden, haal de zaadjes er uit en snijd in stukjes.
Verhit een scheutje (zonnebloem)olie in een ruime koekenpan of wok. Voeg de paprika en bospeentjes toe en bak ze 6 tot 7 minuten op hoog vuur. Roerbak daarna de rundvleesreepjes 2 minuten mee.
Roer de Panang currypasta erdoor. Schenk de kokosmelk erbij en roer door tot een gladde currysaus. Laat de curry 7 tot 8 minuten op laag vuur zachtjes koken tot de wortel zacht en gaar is.
Hak de pinda’s en koriander grof. Serveer de panang curry met rijst, breng extra op smaak met limoensap en bestrooi met pinda’s en koriander.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan