
Paksoi stamppot
Heb je wel eens paksoi stamppot gemaakt? Deze oosterse groente gebruik je misschien vaker in je wokrecepten, maar een stamppot paksoi is ook heel lekker. We gebruiken in dit recept zoete aardappel en dat combineert heel lekker met de knapperige en ietwat bittere paksoi. Deze stamppot van zoete aardappel. Lekker licht maar toch vullend en voedzaam. Gaat deze Oosterse stamppot op je favorieten lijstje? Of meer zin in een ander stamppot recept?


De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 1 kg zoete aardappelen
- 1 st paksoi (ca 400 gr)
- 200 gr gemengde paddenstoelen
- 100 gr taugé
- 1 lente ui
- 1 teentje knoflook
- 0,5 rode peper
- 2 el sojasaus
- Evt. scheutje warme melk
- 40 gr cashewnoten
- Peper en zout
- Olijfolie
Oosterse kip
- 500 gr kipfilet
- 2 el sojasaus
- 1 teentje knoflook
- 0,5 rode peper
- 2 el olijfolie
Zo maak je het
Maak een marinade van de sojasaus, de olijfolie, een geperst teentje knoflook en een gehakt half rood pepertje (zonder zaadjes). In principe hoef je geen zout toe te voegen, want sojasaus is al vrij zout van zichzelf. Snijd de kipfilets in repen en leg deze in de marinade. Laat ze het liefst een uurtje marineren voor extra veel smaak.
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze in 8 tot 10 minuten gaar. Giet het water af en stamp de zoete aardappelen tot een zachte puree. Voeg eventueel een scheutje melk toe voor een extra romig effect. Breng de zoete aardappel puree op smaak met peper en zout. Dit is de basis van je zoete aardappel stamppot.
Bak de kipfilet goudbruin in een ruime pan. Haal de kip uit de pan en leg apart (onder een stukje aluminiumfolie). Voeg een scheutje extra olijfolie toe aan de pan. Hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn en doe dit in de pan. Boen de paddenstoelen schoon met een keukenpapiertje en snijd ze in stukken. Voeg bij de knoflook en bak rondom aan.
Was de paksoi en snijd deze in stukken. Voeg de paksoi samen met de taugé bij de paddenstoelen en wok dit kort. Het is lekker als de groente nog een beetje een bite behoudt. Breng de groente op smaak met 2 el sojasaus en eventueel wat extra peper en zout (eerst even proeven).
Spatel de gewokte groente door de zoete aardappel puree. Garneer de paksoi stamppot met wat gehakte cashewnoten, wat ringetjes lente ui en eventueel wat peterselie of koriander. Serveer de Oosterse stamppot met de kip.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan