4 x Paasbrunch recepten
Pasen staat bijna voor de deur. Het moment om gezellig en uitgebreid te gaan brunchen met vrienden of familie. En daarom delen we vandaag 4 Paasbrunch recepten met je. Lekkere en makkelijke recepten die je zelf kunt maken. We delen lekkere paasrecepten, zoals een plaattaart (altijd goed), appelflap en aspergesoldaatjes. Heerlijke gerechten die niet misstaan op de paastafel. Bekijk ook onze andere paasrecepten voor nog meer brunch-inspiratie.
Plaattaart met courgette en zalm
Ingrediënten voor 4 personen
1 courgette
1 rol vers bladerdeeg
100 gr geraspte oude kaas
100 gr creme fraîche
1 ei
160 gr warmgerookte zalmsnippers
7 gr dille
7 gr peterselie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schaaf de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in dunne linten. Snijd de dille en de peterselie fijn. Klop het ei los in een kleine kom.
Meng in een kom: de oude kaas, crème fraîche, peper en zout. Smeer dit mengsel het bladerdeeg en beleg losjes met de courgette linten.
Bestrijk de randen van het bladerdeeg met de helft van het losgeklopte ei.
Bak de plaattaart op een bakplaat met bakpapier 20 – 25 minuten in de oven en garneer met de dille, bladpeterselie en de gerookte zalm.
Appelflap
Ingrediënten voor 4 personen
4 appels
2 tl kaneel
2 el roomboter
4 el suiker (evt. achterwege laten als je niet zo’n zoetekauw bent)
1 rol vers bladerdeeg
Zo maak je het
Meng in een kom: de kaneel, de boter en de suiker.
Verdeel de appel over het bladerdeeg en leg dit botermengsel ertussen. Vouw het bladerdeeg dicht en kerf de bovenkant in. Bestrijk het bladerdeeg met het overige losgeklopte ei.
Bak 15 – 20 minuten naast de plaattaart in de oven.
Aspergesoldaatjes
Ingrediënten voor 4 personen
200 gr groene asperges
2 el olijfolie
20 gr Panko (paneermeel)
4 zuurdesembroodjes
4 eieren
Peper en zout
Zo maak je het
Snijd de onderste 2 cm van de groene asperges.
Verdeel de asperges over een bakplaat met bakpapier. Meng de asperges met de olijfolie , de panko, peper en zout. Bak de asperges samen met het zuurdesembrood 8 – 10 minuten in de oven.
Kook de eieren 5-6 minuten en laat ze schrikken in koud water.
Lentesalade met courgette en peer
Ingrediënten voor 4 personen
1 courgette
2 peren
2 el witte balsamicoazijn
2 el suiker
2 el olijfolie
7 gr munt
Zo maak je het
Schaaf de courgette in linten. Schil de peer en snijd deze in plakjes.
Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn.
Meng in een saladekom de witte balsamicoazijn, de suiker, de olijfolie, de munt, de peerparten en de overige courgette linten.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in