4 x Paasbrunch recepten

4 x Paasbrunch recepten

Pasen staat bijna voor de deur. Het moment om gezellig en uitgebreid te gaan brunchen met vrienden of familie. En daarom delen we vandaag 4 Paasbrunch recepten met je. Lekkere en makkelijke recepten die je zelf kunt maken. We delen lekkere paasrecepten, zoals een plaattaart (altijd goed), appelflap en aspergesoldaatjes. Heerlijke gerechten die niet misstaan op de paastafel. Bekijk ook onze andere paasrecepten voor nog meer brunch-inspiratie.

4 x Paasbrunch recepten
4 x Paasbrunch recepten

Plaattaart met courgette en zalm

Ingrediënten voor 4 personen 
1 courgette
1 rol vers bladerdeeg
100 gr geraspte oude kaas
100 gr creme fraîche
1 ei
160 gr warmgerookte zalmsnippers
7 gr dille
7 gr peterselie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schaaf de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in dunne linten. Snijd de dille en de peterselie fijn. Klop het ei los in een kleine kom.

Meng in een kom: de oude kaas, crème fraîche, peper en zout. Smeer dit mengsel het bladerdeeg en beleg losjes met de courgette linten.

Bestrijk de randen van het bladerdeeg met de helft van het losgeklopte ei.

Bak de plaattaart op een bakplaat met bakpapier 20 – 25 minuten in de oven en garneer met de dille, bladpeterselie en de gerookte zalm.

4 x Paasbrunch recepten

Appelflap

Ingrediënten voor 4 personen
4 appels
2 tl kaneel
2 el roomboter
4 el suiker (evt. achterwege laten als je niet zo’n zoetekauw bent)
1 rol vers bladerdeeg

Zo maak je het
Meng in een kom: de kaneel, de boter en de suiker.

Verdeel de appel over het  bladerdeeg en leg dit botermengsel ertussen. Vouw het bladerdeeg dicht en kerf de bovenkant in. Bestrijk het bladerdeeg met het overige losgeklopte ei.

Bak 15 – 20 minuten naast de plaattaart in de oven.

4 x Paasbrunch recepten

Aspergesoldaatjes

Ingrediënten voor 4 personen
200 gr groene asperges
2 el olijfolie
20 gr Panko (paneermeel)
4 zuurdesembroodjes
4 eieren
Peper en zout

Zo maak je het
Snijd de onderste 2 cm van de groene asperges.

Verdeel de asperges over een bakplaat met bakpapier. Meng de asperges met de olijfolie , de panko, peper en zout. Bak de asperges samen met het zuurdesembrood 8 – 10 minuten in de oven.

Kook de eieren 5-6 minuten en laat ze schrikken in koud water.

4 x Paasbrunch recepten

Lentesalade met courgette en peer

Ingrediënten voor 4 personen
1 courgette
2 peren
2 el witte balsamicoazijn
2 el suiker
2 el olijfolie
7 gr munt

Zo maak je het
Schaaf de courgette in linten. Schil de peer en snijd deze in plakjes.

Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn.

Meng in een saladekom de witte balsamicoazijn, de suiker, de olijfolie, de munt, de peerparten en de overige courgette linten.

4 x Paasbrunch recepten
4 x Paasbrunch recepten
4 x Paasbrunch recepten
feest pauline en annika

We zijn genomineerd!

We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.

Stemmen

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Familie recepten Hartige taarten & quiche High tea Makkelijke recepten Snelle recepten Hollandse recepten Pasen Vegetarische recepten Vis recepten Lente recepten Zomer recepten Lunch Ontbijt

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in