Ossenstaartsoep
Het maken ervan duurt even, maar deze ossenstaartsoep is het meer dan waard! Dit ossenstaartsoep recept is op grootmoeders wijze klaargemaakt. Een echte ouderwetse ossenstaartsoep dus. De ossenstaart is uren getrokken in runderbouillon samen met verschillende soorten groenten. Ossenstaartsoep zoals oma hem maakte! Benieuwd naar nog meer soeprecepten? Klik dan hier.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kg ossenstaarten
- 1,2 liter runderbouillon
- 3 stengels bleekselderij
- 2 winterpenen
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 1 glas rode wijn
- 1 ui
- 2 knoflookteentjes
- 2 blaadjes laurier
- Paar takjes tijm
- Oljifolie
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Dep de ossenstaarten met wat keukenpapier. Bestrooi ze met flink wat peper en zout.Doe een flinke scheut olijfolie in de pan en bak de ossenstaarten aan totdat ze bruin zijn geworden.
Snijd de ui en knoflookteentjes fijn. Snijd de winterpeen en bleekselderij in halve maantjes. Verwijder de ossenstaarten uit de pan en zet apart.
Bak de ui aan in de pan totdat het glazig is geworden. Voeg vervolgens de andere groenten en de knoflook toe. Bak nog vijf minuten.
Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat de soep ongeveer vier uur trekken.
Haal de ossenstaarten uit de pan. Als het goed is zijn ze helemaal mals geworden en valt het vlees zo van het bot. Laat de ossenstaarten iets afkoelen en pluk dan het vlees van de botten.
Doe het vlees terug in de pan en breng de ossenstaartsoep eventueel nog op smaak met wat peper en zout.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in