
Overnight oats met kokos
Als er één ontbijt is dat ‘najaar’ schreeuwt, dan is het wel havermoutpap. Maar die kan soms een tikje saai worden. Deze variant, overnight oats met kokos, is verrassend en valt absoluut in de categorie ‘verwen-ontbijtjes’. We maken deze superlekkere overnight oats met kokos, een van onze favoriete zoete ingrediënten. Wat je qua smaak kunt verwachten? Een mix tussen een kokos chia pudding en overnight oats. Best of both worlds. De basis bestaat uit havermout, chiazaad en kokosmelk. Een tip: heb je kokosmelk over na het maken van dit recept? Vries het restje kokosmelk wat overblijft in, dat kan gewoon. We toppen het geheel af met Raffaelo’s – die bekende witte bonbonnetjes met wafeltjes, kokos en amandel. En nog een beetje kokosyoghurt met gesmolten witte chocolade. Hadden we al gezegd dat dit het ultieme verwen-ontbijt is…? Je kunt natuurlijk zeker wat verse bosbessen of plakjes toevoegen voor een vleugje frisheid en wat extra vitamientjes. Of extra toppings zoals noten, zaden, honing en kaneel voor een voedzame twist.



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 2-3 personen
- 70 gr havermout
- 2 el chiazaad
- 25 gr kokosrasp
- 200 ml kokosmelk
- 200 ml water
- 1 el ahornsiroop
- 125 gr kokosyoghurt
- 50 gr gesmolten witte chocolade
- handvol Raffaelo’s
Doe de havermout, het chiazaad en de kokosrasp in een mengkom.
Voeg de kokosmelk, het water en de ahornsiroop toe. Meng alles goed door elkaar, schep in een plastic bakje met deksel en zet een nacht in de koelkast.
Schep de overnight oats in kommen of in glaasjes.
Laat de witte chocolade smelten. Dat kan op lage temperatuur in de magnetron in een magnetron-bestendig bakje, steeds 15-30 seconden, waarna je het tussentijds doorroert. Au-bain-marie boven een pannetje zacht kokend water kan natuurlijk ook. Laat de gesmolten witte chocolade afkoelen.
Meng de kokosyoghurt met de gesmolten witte chocolade. Verdeel dit over de overnight oats.
Garneer met verkruimelde Raffaelo’s en extra kokosrasp.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan