overnight oats

Overnight oats Macchiato

Ben jij een echte koffie fan? Dan is dit recept echt iets voor jou, het is je morning koffie en ontbijt samengevoegd in een overnight oats recept: wij noemen het “macchiato oats”. Dat klinkt goed toch? Overnight oats zegt het eigenlijk al, je maakt het ontbijtje eigenlijk de avond van te voren. Zet het in de koelkast en de volgende dag kun je het direct eten. Om dit ontbijtje op een macchiato te laten lijken is het leuk en lekker om ’s ochtends het laatste beetje melk op te schuimen. Wanneer je een melkopschuimer hebt kun je die gebruiken. Natuurlijk kun je ook de melk in een steelpannetje opwarmen dan mis je een beetje het schuimeffect, maar is ook heel lekker. Dit is recept is voor 2 personen. Je kunt de overnight oats ook echt heel goed langer bewaren. Wanneer je het een lekker recept vindt kun je in 1 keer voor een paar dagen maken en de overnight oats in een bakje in de koelkast bewaren. Wil je het recept alleen voor jezelf maken, deel dan alle hoeveelheden door 2. Natuurlijk kun je dit recept super gemakkelijk vegan maken door een plantaardige melk te gebruiken in plaats van gewone melk.

ingredient havermout
overnight oats
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 90 gr havermout (kan glutenvrij)
  • 160 + 80 ml (haver)melk
  • 80 ml sterke koffie, espresso
  • 1,5 el chiazaad
  • 1 el ahornsiroop (extra om te garneren )
  • 1 el tahinipasta
  • 1 el kaneel

Zo maak je het

  1. Doe de havermout, kaneel en het chiazaad in een mengkom. Voeg 160 milliliter melk, ahornsiroop, tahinipasta en koffie toe. Meng alles goed door elkaar, schep in een plastic bakje met deksel en zet een nacht in de koelkast.

  2. Schep de overnight oats in kommen of in glaasjes. Doe 80 milliliter melk in een melkopschuimer of warm het op een steelpannetje en schep het schuim in de glazen. Drizzle eventueel wat extra ahornsiroop over de overnight oats en bestrooi met wat kaneel.

overnight oats
ingredient havermout

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (111 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Makkelijke recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Lactosevrije recepten Vegan recepten Zomer recepten Ontbijt

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in