Ovenschotel met tonijn en pasta

Ovenschotel met tonijn en pasta

Soms wil je gewoon een snelle, makkelijke maaltijd na een lange dag. Deze ovenschotel met tonijn en pasta is zo’n gerecht. Romig, vol van smaak en met een knapperig laagje bovenop. En het fijne? Je maakt ‘m in een handomdraai met ingrediënten waarvan je er veel waarschijnlijk al in huis hebt.

Blikvis: ideaal voor deze ovenschotel met tonijn en pasta

Tonijn uit blik is een echte redder in nood op drukke dagen. Combineer het met mascarpone en geraspte kaas voor een extra romige saus, en voeg lekker veel groenten toe zoals spinazie, courgette en doperwten. Even mengen, in een ovenschaal scheppen en afmaken met een krokante kruimeltopping van brood, Parmezaanse kaas en kruiden. Hop in de oven in, en klaar!

Ovenschotel met tonijn en pasta
Ovenschotel met tonijn en pasta
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4-6 personen

  • 400 gr pasta (bijvoorbeeld grote macaroni)
  • 50 gr broodkruim
  • 2 blikjes tonijnstukken op olijfolie (uitlekgewicht 99 gram per blikje)
  • 200 gr spinazie
  • 1 courgette
  • 150 gr doperwten
  • 1 takje peterselie
  • 2 takjes tijm
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 250 gr mascarpone
  • 100 ml slagroom
  • 100 gr geraspte belegen kaas
  • 15 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden boven- en onderwarmte of 180 graden hetelucht. 

  2. Breng een pan met water aan de kook, voeg flink wat zout toe en kook de pasta 6 minuten. Je kookt de pasta niet helemaal gaar, omdat hij in de ovenschaal verder gaart. Giet af en zet apart.

  3. Haal de schil van de ui en hak fijn. Snijd de courgette in stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de courgette en ui circa 4-5 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg de spinazie toe en laat in 2 minuten al omscheppend slinken. Voeg de doperwten toe en schep nog 1-2 minuten door.

  4. Maak een snelle romige saus door de mascarpone, slagroom en geraspte belegen kaas in een mengkom tot een glad mengsel te roeren. Pers de knoflook er boven uit, roer door en breng verder op smaak met peper en zout.

  5. Schep de pasta door de saus. Laat de tonijn uitlekken en voeg samen met de groenten toe aan de pastasaus. Schep alles over in een ovenschaal.

  6. Hak de peterselie fijn. Meng het broodkruim met Parmezaanse kaas, blaadjes tijm, peterselie en 2 eetlepels olijfolie. Verdeel over de schaal en bak 15 minuten in de oven tot goudbruin.

    Tip: als het kruimellaagje nog niet mooi bruin is, kun je de schotel gerust iets langer in de oven laten staan.

Variatietips

  • Liever een wat lichtere versie? Gebruik in plaats van mascarpone een schepje ricotta of crème fraîche.
  • Extra crunch? Voeg wat gehakte walnoten of pijnboompitten toe aan de kruimellaag.
  • Meer pit? Strooi een snufje chilivlokken door de saus.
Ovenschotel met tonijn en pasta
Ovenschotel met tonijn en pasta

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.4 (21 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.