Orzo salade met doperwten

Orzo pastasalade met geitenkaas

Wij zijn gek op orzo! Wist je dat orzo pasta is? Deze Italiaanse en Griekse pastasoort (ja wordt in beiden landen gegeten) is net als alle andere pastasoorten snel klaar. Omdat het kleine rijstachtige (qua looks) korrels zijn kun je er heerlijke pastasalades meemaken. Deze zomerse orzo salade met doperwten en romige geitenkaas staat in 25 minuten bij jou op tafel. De citroendressing geeft het een lekkere frisse smaak. De doperwten roerbak je samen met de courgette en sperzieboontjes en wat gedroogde oregano. Serveer de salade met geitenkaas, olijven en zongedroogde tomaatjes. Zin in?

Orzo salade met doperwten
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gr orzo
  • 100 gr geitenkaas Garlic & herbs (Bettine)
  • 300 gr sperziebonen
  • 100 gr doperwten
  • 2 courgettes
  • 1 citroen
  • 70 gr zwarte olijven
  • 50 gr zongedroogde tomaat
  • 2 el witte wijnazijn
  • 15 gr dille
  • 1 el gedroogde oregano
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Lekker met

  • Knapperig brood of toast

Zo maak je het

  1. Kook de orzo volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Spoel af onder koud water en laat in een vergiet uitlekken.

  2. Pureer in een hoge maatbeker de witte wijnazijn, 5 eetlepels olijfolie, sap van de citroen en 12 gram dille. Breng verder op smaak met peper en zout.

  3. Snijd de sperziebonen in kleine ringetjes. Snijd de courgettes in de lengte door midden en daarna in halve maantjes. Hak de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de sperzieboontjes, courgette en doperwten onder af en toe omscheppend in 3-4 minuten beetgaar. Breng op smaak met oregano en wat peper en zout.

  4. Meng de groenten, zongedroogde tomaatjes en olijven door de orzo pasta. Schenk de citroendressing over de salade. Schep alles over in een mooie schaal. Halveer de plakjes geitenkaas leg ze in de salade en versier met de rest van de dille en citroenrasp. Serveer eventueel met knapperige toast.

Orzo pasta

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (47 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Makkelijke recepten Pasta recepten Picknick Courgette Griekse recepten Italiaanse recepten Notenvrije recepten Vegetarische recepten Lente recepten Zomer recepten Salades

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in