
Orzo pastasalade met geitenkaas
Wij zijn gek op orzo! Wist je dat orzo pasta is? Deze Italiaanse en Griekse pastasoort (ja wordt in beiden landen gegeten) is net als alle andere pastasoorten snel klaar. Omdat het kleine rijstachtige (qua looks) korrels zijn kun je er heerlijke pastasalades meemaken. Deze zomerse orzo salade met doperwten en romige geitenkaas staat in 25 minuten bij jou op tafel. De citroendressing geeft het een lekkere frisse smaak. De doperwten roerbak je samen met de courgette en sperzieboontjes en wat gedroogde oregano. Serveer de salade met geitenkaas, olijven en zongedroogde tomaatjes. Zin in?



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 200 gr orzo
- 100 gr geitenkaas Garlic & herbs (Bettine)
- 300 gr sperziebonen
- 100 gr doperwten
- 2 courgettes
- 1 citroen
- 70 gr zwarte olijven
- 50 gr zongedroogde tomaat
- 2 el witte wijnazijn
- 15 gr dille
- 1 el gedroogde oregano
- Peper en zout
- Olijfolie
Lekker met
- Knapperig brood of toast
Zo maak je het
Kook de orzo volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Spoel af onder koud water en laat in een vergiet uitlekken.
Pureer in een hoge maatbeker de witte wijnazijn, 5 eetlepels olijfolie, sap van de citroen en 12 gram dille. Breng verder op smaak met peper en zout.
Snijd de sperziebonen in kleine ringetjes. Snijd de courgettes in de lengte door midden en daarna in halve maantjes. Hak de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de sperzieboontjes, courgette en doperwten onder af en toe omscheppend in 3-4 minuten beetgaar. Breng op smaak met oregano en wat peper en zout.
Meng de groenten, zongedroogde tomaatjes en olijven door de orzo pasta. Schenk de citroendressing over de salade. Schep alles over in een mooie schaal. Halveer de plakjes geitenkaas leg ze in de salade en versier met de rest van de dille en citroenrasp. Serveer eventueel met knapperige toast.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan