Oreo taart met vers fruit
Zin om lekker uit te pakken? Of heb je iets te vieren? Maak dan deze Oreo taart met vers fruit, te lekker om niet te proberen. Dit oreo taart recept is gebaseerd op een nobake cheesecake. Die maak je ook vaak van een koekjesbodem. Deze bodem maakten we natuurlijk van fijngehakte oreokoekjes en gesmolten roomboter. Dat doen wij supersnel in een keukenmachine of in een hakmolentje van de staafmixer. Maar stel je hebt beide apparaten niet in huis, dan kun je de koekjes of gewoon met de hand breken of in een theedoek doen en dan met een deegroller kapot slaan/rollen. Wij zijn enorme fans van een iets frissere cheesecake. Daarvoor meng je roomkaas en crème fraîche door elkaar. Aan de vulling voegden we wat sinaasappelsap en rasp toe voor een extra lekkere smaak. En natuurlijk voegden nog wat extra Oreo koekjes toe, het heet niet voor niets een Oreo taart. Als decoratie is het lekker en mooi om vers fruit te gebruiken, zoals verse bramen, blauwe bessen, rode besjes en aardbeien en natuurlijk nog wat extra Oreo koekjes!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 12 pers.
- 350 gr oreo's
- 150 gr roomboter
- 400 gr roomkaas
- 250 gr crème fraîche
- 1 sinaasappel (rasp en sap)
- 4 blaadjes gelatine
- 180 gr witte basterdsuiker
Materiaal
- Springvorm 22 cm, ingevet en bekleed met bakpapier
Ingrediënten voor de topping
- 6 Oreo koekjes
- 100 gr pure chocolade
- 125 ml slagroom
- vers fruit gemixt (bijvoorbeeld frambozen, rode besjes, aardbeien, blauwe bessen )
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Week de gelatineblaadjes in een kom met ruim koud water tot ze zacht zijn (ca 10 minuten). Vet de springvorm in met boter en bekleed de bodem en rand met bakpapier.
Houd 6 koekjes apart en hak de rest van de koekjes in een keukenmachine of het hakmolentje van de staafmixer fijn. Smelt de roomboter in een steelpannetje op laag vuur. Roer de gesmolten boter door de koekkruimels en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk met de bolle kant van een lepel goed aan en zet in de koelkast om op te stijven.
Doe 2 eetlepels van de roomkaas in een steelpannetje, verwarm op laag vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze daarna door de roomkaas. Laat een klein beetje afkoelen. Doe de rest van de roomkaas, basterdsuiker en crème fraîche in een mengkom en schep goed door elkaar. Roer de roomkaas uit het steelpannetje er door en meng met de sinaasappelsap en rasp van 1 sinaasappel.
Schep 1/2 van het roomkaasmengsel op de Oreo koekbodem. Breek 6 oreo’s in tweeën en verdeel ze over het roomkaas mengsel. Schep opnieuw 1/2 van het mengsel erop. Strijk het roomkaas mengsel glad met een lepel. Zet de taart tenminste 3 uur in de koelkast om op te stijven.
Je kunt de Oreo taart ook de avond van tevoren maken, dan weet je zeker dat de taart mooi is opgesteven.
Verwarm de slagroom en chocolade in een steelpannetje tot de chocolade gesmolten is. Verdeel de chocolade saus over de bovenkant, zodat het er mooi af kan druppelen. Garneer met vers fruit en stukjes Oreo.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in