orecchiette met muntpesto

Orecchiette met muntpesto

In Bari (Puglia) zie je ze overal staan op straat. Tafels waar de Italiaanse nonna’s ter plekke hun orecchiette rollen. Letterlijk vertaald betekent dit oortjes en dat is precies waar deze pasta op lijkt. Officieel wordt het gegeten met broccoli maar wij geven er een eigen twist aan. Met dit recept voor orecchiette met muntpesto haal je de lente in huis.

orecchiette met muntpesto
muntpesto

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 300 gr orecchiette
  • 300 gr doperwten
  • Rasp van een halve citroen
  • 150 gr ricotta
  • zout

Muntpesto

  • 2 handjes verse munt
  • 2 handjes verse basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 gr pijnboompitten
  • 30 gr Parmezaan
  • Olijfolie
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Kook de orecchiette gaar in ruim water met zout, zoals op de verpakking vermeld staat. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de verse doperwten toe en kook deze kort mee. Giet de pasta en de erwten af.

  2. Rooster de pijnboompitten kort. Maak in de tussentijd een muntpesto van de verse basilicum, de munt, 2 teentje knoflook, de Parmezaan, de pijnboompitten en de olijfolie. Je kunt de pesto in een vijzel maken, maar dit gaat ook in een kleine keukenmachine. Is het mengsel nog te dik, voeg dan extra olijfolie toe. Breng de muntpeso op smaak met peper en zout.

  3. Meng de muntpesto door de orecchiette.

  4. Rasp wat citroenrasp over de pasta.

  5. Verdeel de orecchiette over 4 borden. Verdeel over ieder bord een paar lepels ricotta en garneer de pasta met wat verse munt. Serveer meteen. Restje over? Neem deze pasta de volgende dag mee naar je werk. Ook koud is hij erg lekker.

     

orecchiette met muntpesto
orecchiette

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in