Ontbijttaart

Ontbijttaart

Een ontbijttaart? Jazeker! Er is geen betere manier om je dag te beginnen dan met deze feestelijke ontbijttaart. Hoe leuk ziet dit er uit op de ontbijttafel? En het is helemaal niet zo ingewikkeld om te maken, deze granolataart met hangop en vers fruit. Maar het kost natuurlijk wel wat meer tijd dan je standaard havermoutje of yoghurtje in de ochtend. Deze ontbijttaart leent zich dus perfect voor een luie zaterdag- of zondagochtend. Of als je een keer wilt uitpakken, bijvoorbeeld bij het kerst,- of paasontbijt. Het is ook best een gezonde ontbijttaart. Als basis gebruiken we muesli en de vulling bestaat uit hangop en lekker vers fruit. Je kunt natuurlijk zelf bepalen welk fruit je toevoegt aan deze fruittaart. Net wat je lekker vindt. In plaats van hangop kun je ook kwark of Griekse yoghurt gebruiken.

Tip: Kan je geen passievrucht vinden? In de diepvries van de supermarkt vind je bevroren blokjes. Even laten ontdooien en je kan ze zo gebruiken.

Pauline

Ontbijttaart
Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Ingrediënten voor 6 pers.

Voor de bodem

  • 125 gr muesli
  • 4 el honing
  • 3 el kokosolie (gesmolten)
  • 2 eiwitten
  • 1 tl kaneel

Toppings

Materialen

  • taartvorm 20 cm

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden hetelucht.
  2. Meng alle ingrediënten voor de bodem in een kom. Zorg dat de massa plakkerig aanvoelt. Is het nog te droog? Voeg dan een lepel extra honing toe.

  3. Vet een taartvorm in met wat bakspray. Ik heb gekozen voor een lage vorm. Verdeel de muesli over de bodem vanvorm en druk alles goed aan. Ook tegen de randen. Dit gaat het makkelijkst met de bolle kant van een lepel.

  4. Zet de bodem in de oven en bak deze in 20 –25 minuten goudbruin. Laat hem daarna helemaal afkoelen.

  5. Verwijder de taart voorzichtig uit de vorm.

  6. Breng de hangop op smaak met de honing. Verdeel de hangop over de taartbodem.

  7. Snijd de mango in plakjes en verdeel deze samen met de passievrucht en bramenover de bodem van de vorm.

  8. Garneer de ontbijttaart met wat verse munt. Serveer meteen.

Ontbijttaart
Ontbijttaart

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (17 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

High tea Kinderrecepten Taart recepten Gezonde recepten Kerst Moederdag Pasen Vaderdag Ontbijt

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in