Gezonde ontbijttaart

Ontbijttaart

Een ontbijttaart? Jazeker! Er is geen betere manier om je dag te beginnen dan met deze feestelijke ontbijttaart. Hoe leuk ziet dit er uit op de ontbijttafel? En het is helemaal niet zo ingewikkeld om te maken, deze granolataart met hangop en vers fruit. Maar het kost natuurlijk wel wat meer tijd dan je standaard havermoutje of yoghurtje in de ochtend. Deze ontbijttaart leent zich dus perfect voor een luie zaterdag- of zondagochtend. Of als je een keer wilt uitpakken, bijvoorbeeld bij het kerst,- of paasontbijt. Het is ook best een gezonde ontbijttaart. Als basis gebruiken we muesli en de vulling bestaat uit hangop en lekker vers fruit. Je kunt natuurlijk zelf bepalen welk fruit je toevoegt aan deze fruittaart. Net wat je lekker vindt. In plaats van hangop kun je ook kwark of Griekse yoghurt gebruiken.

Tip: Kan je geen passievrucht vinden? In de diepvries van de supermarkt vind je bevroren blokjes. Even laten ontdooien en je kan ze zo gebruiken.

Pauline

Ontbijttaart recept
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 6 pers.

Voor de bodem

  • 125 gr muesli
  • 4 el honing
  • 3 el kokosolie (gesmolten)
  • 2 eiwitten
  • 1 tl kaneel

Toppings

  • 1 ltr hangop (recept)
  • 1 el honing
  • 1 mango
  • 2 st passievrucht
  • 50 gr bramen
  • takje verse munt

Materialen

  • taartvorm 20 cm

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden hetelucht.
  2. Meng alle ingrediënten voor de bodem in een kom. Zorg dat de massa plakkerig aanvoelt. Is het nog te droog? Voeg dan een lepel extra honing toe.

  3. Vet een taartvorm in met wat bakspray. Ik heb gekozen voor een lage vorm. Verdeel de muesli over de bodem vanvorm en druk alles goed aan. Ook tegen de randen. Dit gaat het makkelijkst met de bolle kant van een lepel.

  4. Zet de bodem in de oven en bak deze in 20 –25 minuten goudbruin. Laat hem daarna helemaal afkoelen.

  5. Verwijder de taart voorzichtig uit de vorm.

  6. Breng de hangop op smaak met de honing. Verdeel de hangop over de taartbodem.

  7. Snijd de mango in plakjes en verdeel deze samen met de passievrucht en bramenover de bodem van de vorm.

  8. Garneer de ontbijttaart met wat verse munt. Serveer meteen.

Gezonde ontbijttaart
Ontbijttaart recept

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (32 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

High tea Kinderrecepten Taart recepten Gezonde recepten Kerst Moederdag Pasen Vaderdag Ontbijt

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in