Omeletrolletjes met olijventapenade
Vandaag een leuk en snel borrelhapje recept. Het leuke van het recept is dat je er zelf gemakkelijk andere varianten op kunt verzinnen. Je verandert heel simpel de vulling. Zo kun je voor een avondje borrelen of een verjaardag heel snel verschillende leuke hapjes creëren. Wanneer je het leuk vindt om meer receptvarianten te zien laat dan een berichtje achter onder dit recept. Dan bedenk ik een aantal lekkere varianten voor je. Voor nu een recept voor omeletrolletjes met zongedroogde tomaat en olijventapenade.
De omeletrolletjes maak je heel gemakkelijk door eerst een omelet te bakken, wanneer je het leuk vind kun je daar al een smaakje aan toevoegen. Smeer de vulling over de omelet en rol hem daarna zo strak mogelijk op. Snijd in mooie plakjes en zet in elk omeletrolletje een prikker. De olijventapenade maak je razendsnel zelf in het hakmolentje van de staafmixer. Gewoon olijven, wat olijfolie en knoflook toevoegen en hakken maar. Het leukste is het wanneer je verschillende kleuren olijven gebruikt. Maar perse nodig is dat niet.
In dit recept heb ik ook spinazie toegevoegd. Let er op dat je die even goed uitknijpt wanneer je hem hebt laten slinken in de pan. Er komt altijd heel veel vocht uit spinazie, wanneer je de spinazie niet uitknijpt loopt er straks allemaal vocht uit je mooi opgerolde omeletrolletjes.
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 eieren
1 el boter
1 teen knoflook
100 gr baby bladspinazie
6 zongedroogde tomaatjes
16 olijven (groen en zwart, gemixt)
3 el olijfolie
zout en peper
Zo maak je het
Doe de olijven samen met een teen knoflook in het hakmolentje van de staafmixer. Voeg wat olijfolie toe en hak tot dat er een tapenade ontstaat. Een smeerbaar mengsel. Zet even apart.
Klop de eieren los. Breng ze op smaak met zout en peper.
Doe de spinazie in de pan en laat slinken. Voeg wat olijfolie toe en schep door. Haal uit de pan. Laat wat afkoelen en knijp dan het te veel aan vocht uit de spinazie. Breng op smaak met zout en peper. Zet even apart.
Bak de eieren in de pan met een beetje olijfolie en boter. Haal uit de pan en laat afkoelen.
Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Smeer de omelet in met tapenade. Leg de spinazie er op. Verdeel de zongedroogde tomaatjes er over en rol dan de omelet op. Snijd in plakjes en zet in de plakjes een prikkertje.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in