Oliebollencake

Oliebollencake

Deze oliebollencake is een creatieve variatie op de traditionele oliebol. Dit recept transformeert de bekende smaken van oliebollen, maar dan in een elegante cakevorm; waardoor deze tulbandcake een perfecte traktatie is voor je Oud & Nieuw feestje. Deze cake combineert de luchtige textuur van oliebollen met de zoetheid van appels en de lichtzure smaak van cranberries, plus een vleugje kaneel. Helemaal niet moeilijk te maken, maar wel onwijs feestelijk!

Cake van oliebollenmix

Je kunt natuurlijk zelf oliebollenmix maken, maar voor dit recept gebruiken we gewoon oliebollenmix uit een pak. Supermakkelijk en snel dus, deze cake van oliebollenmix. Voeg wat water en smaakmakers zoals appels en cranberries toe en je oliebollencake is klaar om te serveren. En echt waar, het smaakt naar oliebollen!

Cake van oliebollen
Oliebollencake recept

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 8 - 10 personen

  • 500 gr oliebollenmix (kant en klaar)
  • 500 ml lauwwarm water
  • 1 appel
  • 100 gr cranberries
  • 2 tl kaneel
  • Poedersuiker om te garneren

Materiaal

  • Tulbandvorm
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Laat de cranberry’s een half uurtje (of langer) wellen in lauwwarm water. Giet ze af en leg apart. Snijd de appel in kleine stukjes.

  2. Maak het beslag zoals op de verpakking vermeld staat. Voeg 2 tl kaneel toe.

  3. Spatel de appel en de gewelde cranberry’s door het oliebollenbeslag. Laat het beslag afgedekt onder een natte theedoek ongeveer 45 minuten rijzen.

  4. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) of 180 graden (hetelucht).

  5. Vet je tulband vorm in met een bakspray. Verdeel het beslag over de vorm. Bak de oliebollencake in ongeveer 35 – 40 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

  6. Garneer met poedersuiker voor het serveren.

Oliebollen cake maken
Oliebollencake

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in