Menu
oliebollen-broodpudding-9.jpg

Oliebollen broodpudding met rum rozijnen

Allereerst Happy new year! Hebben jullie een leuke avond gehad? Heb je nog oliebollen over? Lucky you. Gooi ze vooral niet weg, maar maak er deze goddelijke oliebollen broodpudding van. Een broodpudding is de perfecte manier om restjes oud brood te verwerken. Maar dit kan dus ook heel goed met oliebollen. Ze zijn de dag erna toch altijd wat minder lekker. Wat taai worden ze dan. Maar in deze broodpudding proef je daar niks meer van. En omdat je waarschijnlijk nog niet genoeg gedronken hebt vannacht gooi ik er ook nog rum rozijnen doorheen. Yum!

Die goede voornemens komen later wel weer. Ik heb zelf nog een weekje vakantie dus ik neem het er nog even van. Aan goede voornemens doe ik eigenlijk nooit. Het idee van de sportschool stel ik al jaren uit, dus ik houd mijzelf niet voor de gek dat dit het komende jaar wel gaat gebeuren. Wat een zelfkennis he? En op mijn eten letten doe ik het hele jaar wel. Behalve in december. Hebben jullie nog goede voornemens? Of wensen die hoog op je bucketlist staan? Dan is 2017 een mooi moment om die in vervulling te laten gaan. Annika en ik wensen jullie in ieder geval een heel mooi, gezond, liefdevol en vooral lekker nieuw jaar toe.
oliebollen-broodpudding-14oliebollen-broodpudding-14

Ingrediënten voor 6 – 8 personen
8 oliebollen
2 appels
3 eieren
250 ml volle melk
125 ml slagroom
50 gr suiker
1 vanille stokje
50 gr rozijnen
Scheutje rum
Rasp van een halve sinaasappel
2 tl kaneel
Poedersuiker

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht).

Laat de rozijnen een half uurtje wellen in een scheutje rum. Giet af en zet apart.

Snijd de appels in blokjes en de oliebollen in plakken van ongeveer 1,5 cm dikte.

Verdeel de plakjes oliebol, de blokjes appel en de rozijnen over een ingevette ovenschaal.

Verwarm de melk en de slagroom met de suiker en het merg van een vanillestokje op een laag vuur. Het mengsel is klaar als de suiker opgelost is.

Klop de eieren met de kaneel en de rasp van een halve sinaasappel luchtig met een mixer.

Voeg beetje bij beetje de warme room toe en mix het op een lage stand door elkaar.

broodpudding met oliebollen

Giet het eimengsel op de oliebollen.

Bak de oliebollen broodpudding in ongeveer 30 – 35 minuten goudbruin op 200 graden.

Garneer de broodpudding met poedersuiker.

Serveer meteen.

oliebollen-broodpudding-14

oliebollen-broodpudding-14 oliebollen-broodpudding-14

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan