Noedelsalade met currydressing
Thaise gele curry kruidenpasta
We hebben standaard een aantal kruidenpasta’s van Fairtrade Original in de voorraadkast staan. Ze zijn ontzettend handig in gebruik en je kunt er heerlijk en veelzijdig mee koken. Je maakt in een handomdraai een gele, groene of rode curry, maar je kunt het dus ook gebruiken in deze noedelsalade met sinaasappel en er een heerlijke, snelle dressing mee maken. De Thaise curry kruidenpasta wordt gemaakt van de pepers van boerin Khun Orapin uit Thailand. Zij verbouwt de pepers en kiest zorgvuldig de beste en mooiste rode pepers voor in de kruidenpasta. Daar worden nog heerlijke andere specerijen aan toegevoegd, zoals citroengras, kurkuma, kardemom, gember en meer. De kruidenpasta wordt in Thailand geproduceerd en er worden geen gekke ingrediënten aan toegevoegd. Lekker puur dus. De kruidenpasta’s koop je heel gemakkelijk in de supermarkt. Nog makkelijker? Zet alle ingrediënten voor dit recept met 1 druk op de knop in jouw online boodschappenmandje.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 150 gr rijstnoedels
- 250 gr gerookte kipfilet
- 3 bospeentjes
- 10 radijsjes
- 250 gr peultjes
- 100 gr gemengde salade
- 3 sinaasappels
- 2 el Fairtrade Original Thaise gele curry kruidenpasta
- 3 el Fairtrade Original kokosmelk
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Bereid de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Spoel ze af onder koud water zodat ze niet aan elkaar gaan kleven.
Kook de peultjes in een pan met gezouten water in 3 minuten beetgaar. Maak ondertussen de wortels en radijsjes schoon en snijd ze in plakjes.
Roer de currypasta in een kommetje los met het sap van een halve sinaasappel en de kokosmelk. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Haal de schil van de overige sinaasappels en snijd het vruchtvlees in partjes. Tip: bewaar de overgebleven currypasta in de koelkast. Het blijft een paar dagen houdbaar. De kokosmelk kun je eventueel invriezen.
Meng op een mooie schaal de noedels door de gemengde sla, plakjes wortel en radijsjes. Snijd de kip in plakjes en schep samen met de sinaasappelpartjes door de salade. Schenk de currydressing over de salade.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in