Noedelsalade

Noedelsalade met currydressing

Deze lekkere snelle noedelsalade maak je in een handomdraai. Groenten snijden, peultjes kort koken en de currydressing maken. Hiervoor gebruikten we de Thaise gele curry kruidenpasta van Fairtrade Original. Super gemakkelijk! Door de currypasta te mengen met wat kokosmelk en sap van de sinaasappel maak je heel snel van een gewone salade iets speciaals. Wil je dit recept vegetarisch maken? Gebruik dan vegetarische kipstukjes of bak tempeh rondom bruin in een koekenpan. Wat ook heel lekker is, is gerookte tofu, dit kun je kopen in een biologische supermarkt.

Thaise gele curry kruidenpasta

We hebben standaard een aantal kruidenpasta’s van Fairtrade Original in de voorraadkast staan. Ze zijn ontzettend handig in gebruik en je kunt er heerlijk en veelzijdig mee koken. Je maakt in een handomdraai een gele, groene of rode curry, maar je kunt het dus ook gebruiken in deze noedelsalade met sinaasappel en er een heerlijke, snelle dressing mee maken. De Thaise curry kruidenpasta wordt gemaakt van de pepers van boerin Khun Orapin uit Thailand. Zij verbouwt de pepers en kiest zorgvuldig de beste en mooiste rode pepers voor in de kruidenpasta. Daar worden nog heerlijke andere specerijen aan toegevoegd, zoals citroengras, kurkuma, kardemom, gember en meer. De kruidenpasta wordt in Thailand geproduceerd en er worden geen gekke ingrediënten aan toegevoegd. Lekker puur dus. De kruidenpasta’s koop je heel gemakkelijk in de supermarkt. Nog makkelijker? Zet alle ingrediënten voor dit recept met 1 druk op de knop in jouw online boodschappenmandje.

Noedelsalade
Noedelsalade

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Bereid de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Spoel ze af onder koud water zodat ze niet aan elkaar gaan kleven.

  2. Kook de peultjes in een pan met gezouten water in 3 minuten beetgaar. Maak ondertussen de wortels en radijsjes schoon en snijd ze in plakjes.

  3. Roer de currypasta in een kommetje los met het sap van een halve sinaasappel en de kokosmelk. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Haal de schil van de overige sinaasappels en snijd het vruchtvlees in partjes. Tip: bewaar de overgebleven currypasta in de koelkast. Het blijft een paar dagen houdbaar. De kokosmelk kun je eventueel invriezen.

  4. Meng op een mooie schaal de noedels door de gemengde sla, plakjes wortel en radijsjes. Snijd de kip in plakjes en schep samen met de sinaasappelpartjes door de salade. Schenk de currydressing over de salade.

Noedelsalade
Noedelsalade

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (14 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recept bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in