Menu
nachos-recept-4085.jpg

Nachos recept met kip

Vandaag weer kookinspiratie uit de Mexicaanse keuken! Een nachos recept met kip, feta en mais. Succes gegarandeerd! Of je het nou als snack, hapje of gewoon als maaltijd maakt. Het wint niet echt de gezondheidsprijs. Dat weet ik. Voornamelijk omdat je best wat kaas gebruikt. Maar heb je ooit wel eens nachos gegeten die caloriearm waren? En af en toe kan het best. Toch? Je kunt er altijd nog een lekkere groene salade bij maken, ter compensatie. Genoeg daarover. Want lekker is het wel!

4 personen

Ingrediënten voor 4

  • 185 gr nacho's
  • 150 gr kippendijen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 150 gr maïs
  • 1 avocado
  • 150 gr feta
  • 200 gr geraspte belegen kaas
  • 1 tl paprikapoeder
  • Handje verse koriander
  • Chilipeper en zout
  • Olijfolie

Lekker met

Zo maak je het

  1. Verwarm de grill van de oven voor. Wanneer je de grill niet wilt gebruiken kun je de oven ook voorverwarmen op 200 graden, de grill gaat lekker snel natuurlijk, maar je moet er ook wel even bijblijven. Want soms gaat het te snel.

  2. Hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Meng dit in een mengkom samen met de paprikapoeder, de chilivlokken, het zout en de 1,5 el olijfolie. Roer tot dat er een papje ontstaat. Snijd de kip in stukken en haal ze door de marinade. Laat alles 15 minuten staan.

  3. Zet een koekenpan op het vuur, voeg wat olie toe en bak de mais tot dat het een kleurtje krijgt. Verse maïs bakt overigens beter dan uit een blikje. Haal uit de pan en zet even apart.

  4. Bak in dezelfde pan de stukjes gemarineerde kippendijen met boter en olie. Tot dat ze gaar en mooi bruin zijn.

  5. Vul een ovenschaal met nachos. Bestrooi met de geraspte kaas en feta (houd een handje apart om er bovenop te strooien). Wanneer je laagjes met de ingrediënten maakt, heb je ook de gesmolten kaas tussen de nachos in plaats van alleen maar bovenop! Dubbel zo lekker. Verdeel de stukken kip en mais over de nacho’s. En eindig met nog wat geraspte kaas en feta. Zet dit 2-3 minuten onder de grill totdat de kaas gesmolten is. Snijd de avocado in plakken en verdeel rest dit over de nachos. Garneer met vers gehakte koriander en serveer met limoen.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan