nachos met kikkererwtendip

Nacho’s met kikkererwtendip

Stiekem vind ik nacho’s echt één van de lekkerste borrelhapjes die je kunt maken. Lekker met veel gesmolten kaas. Yummm. Maar echt heel gezond. Nee, totaal niet. Door al die kaas eet je onbewust een behoorlijke hoeveelheid calorien. Nou hoeft een borrelhapje natuurlijk niet perse heel gezond te zijn. Vandaar een middenweg: nachos met een groene kikkererwtendip. Er komt geen kaas aan te pas, maar het is wel lekker smeuïg en je kunt ook heel lekker de nacho’s er doorheen halen. 

Lekker romig!

De kikkererwtendip is lekker romig door de kikkererwten, tahini en de creme fraiche. En hij wordt lichtgroen door de verse kruiden. Op de groene dip strooi je nog wat extra smaakmakers zoals stukjes tomaat, ringetjes bosui en gehakte olijven. Je maakt deze snack ook in een handomdraai. Alle romige elementen doe je in het hakmolentje van de staafmixer even mixen en klaar. De andere onderdelen heb je zo gehakt en gesneden. Je kunt de nachos ook zelf maken van tortilla wraps, kijk hier voor het recept: zelf nacho’s maken. Dan kun je gelijk voor volkoren wraps kiezen, zo wordt je borrelhapje toch nog best gezond!

Zelf een leuke topping bedenken

Natuurlijk kun je aan de topping nog allerlei andere ingrediënten toevoegen, zoals pistache nootjes of amandelen, of kleine stukjes komkommer, stukjes feta en geroosterde paprika’s. Genoeg om te variëren dus.

Nachos met kikkererwtendip
Nachos met kikkererwtendip
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten

  • 1 zak nacho chips
  • 150 gr kikkererwten
  • 125 ml crème fraîche
  • 15 gr blad peterselie (verse)
  • 15 gr basilicum (verse)
  • 6-8 kerstomaatjes
  • 2 bosuien
  • 1 el tahinipasta
  • 2 el gemixte olijven (zonder pit)
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Doe de kikkererwten, basilicum en tahini in het hakmolentje van de staafmixer. Meng tot dat er een glad mengsel ontstaat. Roer de creme fraiche er doorheen en breng op smaak met zout en peper. 

  2. Hak de peterselie fijn. Snijd de bosui in dunne plakjes en de tomaat in kleine stukjes. Hak de olijven fijn. 

  3. Leg de nacho’s in een grote schaal. Schep de dip over de nacho’s en garneer met de peterselie, tomaat, bosui en olijven. Besprekel met een beetje olijfolie. 

nachos met kikkererwtendip
nachos met kikkererwtendip

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Makkelijke recepten Snelle recepten Mexicaanse recepten Midden Oosterse recepten Oud en nieuw Verjaardag Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Borrelhapjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in