Menu
nachos-recept-4085.jpg

Nachos uit de oven

Van nachos wordt iedereen gelukkig toch. Lekkere tortillachips met gekruid gehakt en veel kaas uit de oven. Voor ons het ultieme comfortfood, we eten dit dus als avondeten (in de vorm van een ovenschotel). Maar het misstaat ook niet bij een goede borrel. Zo’n borrelhap waar je van blijft pakken. Liever Vega? Je kan de nachos ook serveren met vega gehakt of bijvoorbeeld extra bonen en kaas. Dat is het leuke van zelf nacho’s maken, je kan volop variëren.

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr gehakt
150 gr tortilla chips
2 tenen knoflook
200 gr tomatenblokjes
1 ui
100 gr maïs
40 gr geraspte cheddar
1/2 tl komijn
1/2 tl paprikapoeder
1 tl chili flakes
Zout
Olijfolie

Lekker met Guacamole (recept)

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit de ui en de knoflook aan in wat olijfolie.

Voeg het gehakt toe en bak dit goudbruin.

Voeg de tomatenblokjes toe en de uitgelekte maïs.

Voeg alle specerijen toe en breng het gehakt verder op smaak met zout.

Verdeel het mengsel over een ovenschaal. Verdeel de tortilla chips over het mengsel en garneer het geheel met de geraspte cheddar.

Zet de ovenschaal ongeveer 10 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is.

Serveer de nachos uit de oven meteen.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan