Menu

Gezonde naanpizza met veel groente en geitenkaas

Hoe gaat het met jullie goede voornemens? Of heb je ze niet? Ik heb na de december maand wel altijd weer de neiging om wat normaler te eten en minder te snoepen. Gewoon even weer mijn oude levensstijl oppakken met doordeweeks gezond en in het weekend wat minder. Nu ik zwanger ben lukt me dit voor geen meter haha. Ik heb zoveel zin in zoetigheid de hele tijd. En ik heb gewoon ook nog teveel snaaierij in huis. Dus voor ik het weet zit ik weer aan het ijs, koekjes of chocola. Qua avondeten gaat het wel goed, we eten lekker gevarieerd met veel verse groente, granen en verse ingrediënten zoals deze gezonde naanpizza. Superlekker, snel klaar en ook nog goed voor je, daar houd ik van.

Heb je qua avondeten geen inspiratie of lukt het je gewoon niet om weer even gezond te koken dan heb ik een tip voor je. HelloFresh heeft extra balans recepten aan haar menu's toegevoegd. Dit zijn lekker lichte recepten met extra veel groente.

Heb je er moeite mee?

Heb je qua avondeten geen inspiratie of lukt het je gewoon niet om weer even gezond te koken dan heb ik een tip voor je. HelloFresh heeft extra balans recepten aan haar menu’s toegevoegd. Dit zijn lekker lichte recepten met extra veel groente (minimaal 250 gr per portie) en maximaal 650 kcal. Zoals broccolirijst met kipcurry, gevulde portobello’s of een roasted veggie bowl met linzen. Fijn toch om zo weer een goede start te maken. Naast deze balans recepten kan je ook kiezen uit de andere recepten (zoals quick en easy recepten die extra snel op tafel staan), elke week staan er 18 gerechten op het menu met enkel verse ingrediënten dus er zit vast wat lekkers voor je bij. Je bepaalt zelf hoeveel maaltijden en voor hoeveel personen je bestelt en stopzetten en pauzeren kan op ieder moment. Handig!

Lekker pizza

Deze gezonde naanpizza is zo’n balansrecept. Superlekker en ook heel snel klaar. Voor de bodem gebruik je naanbrood en daarop gaat wortel, courgette, rode ui en natuurlijk tomatensaus. Afgemaakt met zachte geitenkaas, yum! Met een simpele tomatensalade erbij heb je binnen een handomdraai een lekkere maaltijd op tafel met extra veel groente. Ook een echte kidsfavoriet trouwens, want welk kind wordt er nu niet blij van pizza. Merlijn in ieder geval wel.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 st. naanbrood
  • 100 gr wortel
  • 1 courgette
  • 2 rode uien
  • 500 gr cherrytomaten
  • 120 gr zachte geitenkaas
  • 8 el passata
  • 2 tl oregano
  • Takje verse basilicum
  • 0,5 el witte balsamico azijn
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).

  2. Snijd 1 ui in halve ringen en snipper de andere ui fijn. Snijd de wortel en de courgette in hele dunne plakjes, dit gaat gemakkelijk met een kaasschaaf of mandoline.

  3. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de uienringen, de wortel en de courgette gedurende 5 minuten aan. Breng dit op smaak met zout.

  4. Breng de passata op smaak met peper, zout en de oregano en verdeel dit over de naanbroden. Verdeel de gebakken groentes en de geitenkaas over de naanbroden. Je kan de pizza ook eventueel beleggen met rauwe groentes en wat langer in de oven doen.  Bak de naanpizza gedurende 5 -6 minuten af in de voorverwarmde oven.

  5. Maak een snelle tomatensalade. Halveer de cherrytomaten, voeg de gesnipperde ui, 1 el olijfolie en 0,5 el balsamico azijn toe. Breng op smaak met peper en zout en vers gehakte basilicum. Serveer de tomatensalade bij de naanpizza.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST