recept met naanbrood

Naanpizza met veel groente en geitenkaas

Hoe gaat het met jullie goede voornemens? Of heb je ze niet? Ik heb na de december maand wel altijd weer de neiging om wat normaler te eten en minder te snoepen. Gewoon even weer mijn oude levensstijl oppakken met doordeweeks gezond en in het weekend wat minder. Nu ik zwanger ben lukt me dit voor geen meter haha. Ik heb zoveel zin in zoetigheid de hele tijd. En ik heb gewoon ook nog teveel snaaierij in huis. Dus voor ik het weet zit ik weer aan het ijs, koekjes of chocola. Qua avondeten gaat het wel goed, we eten lekker gevarieerd met veel verse groente, granen en verse ingrediënten zoals deze gezonde naanpizza. Superlekker, snel klaar en ook nog goed voor je, daar houd ik van.

Lekker pizza

Deze gezonde naanpizza is zo’n balansrecept. Superlekker en ook heel snel klaar. Voor de bodem gebruik je naanbrood en daarop gaat wortel, courgette, rode ui en natuurlijk tomatensaus. Afgemaakt met zachte geitenkaas, yum! Met een simpele tomatensalade erbij heb je binnen een handomdraai een lekkere maaltijd op tafel met extra veel groente. Ook een echte kidsfavoriet trouwens, want welk kind wordt er nu niet blij van pizza. Merlijn in ieder geval wel.

naanpizza recept
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 st. naanbrood
  • 100 gr wortel
  • 1 courgette
  • 2 rode uien
  • 500 gr cherrytomaten
  • 120 gr zachte geitenkaas
  • 8 el passata
  • 2 tl oregano
  • Takje verse basilicum
  • 0,5 el witte balsamico azijn
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).

  2. Snijd 1 ui in halve ringen en snipper de andere ui fijn. Snijd de wortel en de courgette in hele dunne plakjes, dit gaat gemakkelijk met een kaasschaaf of mandoline.

  3. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de uienringen, de wortel en de courgette gedurende 5 minuten aan. Breng dit op smaak met zout.

  4. Breng de passata op smaak met peper, zout en de oregano en verdeel dit over de naanbroden. Verdeel de gebakken groentes en de geitenkaas over de naanbroden. Je kan de pizza ook eventueel beleggen met rauwe groentes en wat langer in de oven doen.  Bak de naanpizza gedurende 5 -6 minuten af in de voorverwarmde oven.

  5. Maak een snelle tomatensalade. Halveer de cherrytomaten, voeg de gesnipperde ui, 1 el olijfolie en 0,5 el balsamico azijn toe. Breng op smaak met peper en zout en vers gehakte basilicum. Serveer de tomatensalade bij de naanpizza.

naanpizza met groente
gezonde pizza
recept met naanbrood

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (12 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.