Mosterd kaviaar

Mosterd kaviaar

Mosterd kaviaar, je hebt het misschien al voorbij zien komen op TikTok of Instagram – onder andere Monica Geuze maakte het populair. De potjes ‘caviar mustard’ zijn dan ook niet aan te slepen (onze favoriet van Kesbeke is helaas steeds uitverkocht). Goed nieuws: je kunt het heel goed zelf maken! Voor onze versie heb je maar een paar ingrediënten nodig en het resultaat is een potje vol smaak: pittig, een beetje zuur, een tikje zoet en lekker knapperig.

Mosterd kaviaar: een lekkere smaakmaker

Mosterd kaviaar is echt een lekkere smaakmaker, gemaakt van mosterdzaadjes die zachtjes zijn ingekookt in azijn, water, suiker en een snuf zout. Het doet qua look en structuur een beetje denken aan kaviaar, maar de smaak is natuurlijk wel helemaal anders.

Superlekker op een boterham met kaas en tomaat, maar ook bij een goed stuk vlees of een borrelplankje. En het ziet er ook nog eens heel leuk uit. Win-win!

Mosterd kaviaar
Mosterdkaviaar maken

Ingrediënten voor 1 potje

  • 50 gr mosterdzaad
  • 75 ml appelazijn
  • 100 ml water
  • 1 el suiker
  • Snuf zeezout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Doe alle ingrediënten in een steelpannetje en breng het langzaam aan de kook.

  2. Laat het mengsel ongeveer 30 minuten zachtjes koken. Het is klaar als de zaadjes open poppen in je mond. Wordt het mengsel te droog, voeg dan een scheutje extra water toe.

  3. Doe de mosterd kaviaar in een schone pot. Op deze manier kan je het ongeveer 4 weken bewaren in de koelkast.

Variatietips

  • Vervang de appelazijn eens door witte wijnazijn of een scheutje balsamico
  • Hou je van pit? Doe er dan een snufje chilivlokken bij op het einde
  • Meng een lepeltje van deze mosterd kaviaar door je mayo voor een lekkere dipsaus bij friet of bitterballen

Bewaartips

Schep de mosterd kaviaar in een schone, goed afsluitbare pot, zoals een glazen weckpot. In de koelkast blijft het ongeveer 4 weken goed. Gebruik altijd een schone lepel als je wat uit de pot haalt, dan blijft het het langst lekker.

Mosterd kaviaar recept
Mosterd kaviaar

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.8 (4 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in