Mosselen uit de oven

Mosselen uit de oven

Dit is echt by far de makkelijkste manier om mosselen te bereiden. Voor deze mosselen uit de oven heb je enkel een grote ovenschaal of braadslee nodig. Hoe groter hoe beter. Je kunt ze ook gewoon op de bakplaat maken. Echt heel handig! We hebben al diverse recepten voor mosselen online gezet. Meestal maken we ze in de pan. Ook dat is heel gemakkelijk, een paar keer omscheppen en je bent klaar. Maar deze keer eens een andere bereiding. En dat werd de oven.

De mosselen komen van onze goede vriend Bart van Fish Tales gebruikt. Deze mosselen komen uit Zeeland.  Ze zijn van zaadje tot mossel verantwoord geteeld.  In Zeeland dus, bij de Neeltje Jans, dat ken je vast wel.  ’s Ochtends vroeg gevangen en ’s middags al in de winkel. Je kunt ze kopen bij de AH. Deze mosselen waren heel goed in tact. Er zaten weinig kapotte schelpen tussen.

Nog een klein voordeeltje van deze mosselen uit de oven, is dat er geen alcohol in zit. Handig, mosselen zonder alcohol voor zwangere vrouwen en kinderen. Je zou natuurlijk altijd een scheutje witte wijn kunnen toevoegen als je dat lekker vindt. Maar het is niet per se nodig. Qua smaak is dit recept heel puur, gewoon een uitje wat knoflook, citroen en petereselie. Veel meer heb je dan ook niet nodig.

Mosselen uit de oven
Mosselen uit de oven
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 3 kilo mosselen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gr cherry tomaatjes
  • Sap van 1 citroen
  • Handje peterselie
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.

  2. Begin met het controleren van de mosselen. Spoel ze af onder de kraan en verwijder kapotte en openstaande schelpen. Deze zijn niet goed en moet je weggooien.

  3. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn.

  4. Neem een grote ovenschaal en verdeel hier royaal olijfolie over. Voeg de gehakte ui en knoflook en de mosselen toe.

  5. Voeg ook de cherry tomaatjes toe en hussel het geheel goed door elkaar. Breng op smaak met iets peper en zout. Het beste is als je een laag mosselen hebt met daartussen voldoende ruimte. Onze schaal was eigenlijk nog iets te klein.

  6. Dek de schaal af met aluminiumfolie, op deze manier stomen de mosselen gaar.

  7. Zet de mosselen in de oven en stoom ze in 10 tot 15 minuten gaar. Hoe meer de mosselen over de oppervlakte verdeeld zijn, des te eerder ze klaar zijn. Ze zijn klaar als de schelpen mooi open staan.Heb je niet zo’n grote ovenschaal, hussel de mosselen dan tussentijds even door elkaar.

  8. Haal de mosselen uit de oven en sprenkel het citroensap er overheen. Garneer de mosselen met wat fijngehakte peterselie. Serveer met friet en of salade.

Mosselen uit de oven
Mosselen uit de oven

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (12 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Eenpansgerechten Makkelijke recepten Snelle recepten Mosselen Franse recepten Hollandse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Suikervrij Oven Vis recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in