fbpx
Menu

Mini quesadilla’s met biet en avocado

Ik ben altijd op zoek naar lekkere lunch inspiratie. Jij ook? Deze mini quesadilla’s met biet heb ik onlangs gemaakt en zijn echt superlekker. En deze lunch is minstens zo snel klaar als het beleggen van een boterham. Echt, binnen 1o minuten staan deze mini quesadilla’s op tafel. Ik heb dit keer voor een bietenspread gekozen. Bietjes hebben altijd een beetje een aardse smaak, en daar past feta dan weer heel goed bij. De bietenspread bevat ook een beetje komijn en citroengras wat zorgt voor nog wat extra pit. Een paar plakjes avocado en wat rucola maken het helemaal af. En zo heb je in no-time een lekkere en gevarieerde lunch. En deze mini quesadilla’s doen het ook goed bij de borrel hoor.

Dit receptje is ook perfect voor kids. Het mooie roze kleurtje van de bietenspread spreekt ze vast aan. En als je niet zegt dat het bietjes zijn, krijgen ze stiekem toch weer wat groenten binnen. Win win! 

Verstopte groenten

Het blijft voor mij een uitdaging om iedere dag voldoende groenten binnen te krijgen. Bij het avondeten lukt het meestal wel, maar toch is het soms nog te weinig. Ik probeer dan ook om ook bij mijn andere maaltijden groenten binnen te krijgen. En dan zijn deze mini quesadilla’s met biet een uitkomst. Zo krijg je toch weer wat extra groenten binnen, tijdens de lunch. Dit receptje is ook perfect voor kids. Het mooie roze kleurtje van de bietenspread spreekt ze vast aan. En als je niet zegt dat het bietjes zijn, krijgen ze stiekem toch weer wat groenten binnen. Win win!

Smaeckt naar meer

De bietenspread die ik gebruik is van SMAECK. Zij hebben een lijn met heerlijke vega, verse producten. Je ziet dat er steeds meer behoefte is naar vega producten. Niet alleen voor het avond eten, maar ook als beleg voor op brood. Naast deze bietenspread zitten er nog veel meer lekkere spreads in het assortiment. Denk aan een Paprika & Courgette spread, een Velderwten spread, maar ook een vega Crème Américain. De groente spreads zijn ook nog eens 100% vegan. De bietenspread is gemaakt op basis van witte bonen. Hier zijn bietjes en smaakmakers aan toegevoegd. Heel fijn dat er steeds meer vega varianten voor op brood verkrijgbaar zijn.

2-3 personen

Ingrediënten

  • 8 mini wraps
  • 150 gr SMAECK Greens Rode bieten
  • 2 avocado's
  • 60 gr feta
  • Handje rucola
  • Peper

Zo maak je het

  1. Smeer de wraps in met de bietenspread.

  2. Snijd de avocado in plakjes en verdeel deze over de wraps. Verkruimel de feta en verdeel over de wraps. Breng op smaak met peper en voeg wat rucola toe.

  3. Grill de mini quesadilla’s een paar minuutjes onder de grillplaat totdat de wraps goudbruin zijn.

  4. Snijd de miniwraps in vieren en serveer meteen.

Wanneer ga jij deze mini quesadilla’s maken? En welke spread lijkt jou het lekkerst?

Dit bericht is in samenwerking met SMAECK, lees mijn disclaimer.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk!

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

Reactie plaatsen