Menu

Mini chocoladebroodjes met een twist

Dit is een leuk recept om achter de hand te houden voor wanneer je een gemakkelijk maar lekker weekend ontbijtje wilt maken. Bijvoorbeeld een ontbijtje op bed? Of enorme trek hebt in een snel en zoet hapje. Mij doen ze denken aan vakantie in Frankrijk. Ik mocht als kind altijd iets uit zo’n vitrine zoeken bij een Franse bakker. Nou koos ik heel vaak een meringue – zo’n groot roze kleurig kleverig schuim maar er ging ook heel vaak een zak met chocolade broodjes en appelbroodjes mee in de auto (voor onderweg). 

Chocoladebroodjes met een twist

Nou kan dit recept natuurlijk nooit de prachtige chocoladebroodjes uit een Franse bakkerij evenaren, maar voor op een lazy zondagochtend is het een leuke variant! Wat je nodig hebt is bladerdeeg, chocolade en hazelnoten. Om de chocoladebroodjes een twist te geven maak ik een notenkruim met sinaasappel voor in het broodje. Maar wanneer je dat nou niet in huis hebt dan maak je de broodjes lekker zonder! En ben je dus nog sneller klaar.

Het bladerdeeg ontdooi je. Daarna maak je de notenvulling. Door geroosterde hazelnoten in het hakmolentje van de staafmixer samen met wat suiker en sinaasappelrasp grof te hakken. Smeer op het bladerdeeg. Leg er een stukje chocolade op en dan vouw je het bladerdeeg er omheen. Dan snijd je ze in kleinere stukjes. Ze hebben ongeveer 20 minuten nodig om in de de oven te bakken. Laat ze dan wel even afkoelen. Op die manier kan de chocolade weer een beetje stollen. En eet het een stuk gemakkelijker! 

15 chocoladebroodjes

Ingrediënten

 • 5 bladerdeeg blaadjes
 • 70 gr hazelnoten
 • 100 gr pure chocolade
 • 1 tl suiker
 • 1 ei
 • 0,5 sinaasappel

Zo maak je het

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte) of 180 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier. 

 2. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan, zodat ze een beetje kleur krijgen. Hierdoor krijgen ze net even wat meer smaak. Doe ze in het hakmolentje van de staafmixer en voeg de suiker toe. Rasp de schil van de halve sinaasappel en voeg bij de hazelnoten. Hak de hazelnoten tot dat er een grof kruim ontstaat. 

 3. Verdeel het hazelnoten kruim over de plakjes bladerdeeg (in het midden van de plakjes). Leg er een stukje chocolade op. Vouw dan het bladerdeeg er omheen. En druk een klein beetje aan. Leg ze op de beklede bakplaat. Klop het ei los en bestrijk de broodjes met het ei. 

 4. Zet ze voor 20 minuten in de voorverwarmde oven of totdat ze mooi goudbruin zijn. Laat ze een klein beetje afkoelen. 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

5 reacties

 • Helen Holstein
  17 augustus 2019 om 12:15

  Ik ga deze zeker proberen, ik maak regelmatig chocolade twisters. Twee rollen bladerdeeg, uitrollen en een van de plakken dik besmeren met Nutella. De andere er precies boven op leggen, een borrelglaasje in het midden er opzetten en dan snijden vanaf het borrelglaasje tot de rand. Er instaat zeg maar een grote zon. Dan pak je de “zonnestralen en die draai je een paar slagen rond. Dan in een voor verwarmde oven, ok gebruik een hete lucht oven. Ongeveer 25 minuten er in. Smullen maar

 • Annika
  16 mei 2019 om 08:22

  Ja, je legt de hazelnotenkruim in het midden van het bladerdeegplakje. Vervolgens vouw je de randen naar binnen tot een pakketje.

 • Margot
  14 mei 2019 om 15:43

  Bij stap 3 staat alleen: "Verdeel het hazelnoten kruim over de plakjes bladerdeeg (in het midden van de plakjes). Leg er een stukje chocolade op. Vouw dan het bladerdeeg er omheen. En druk een klein beetje aan. Leg ze op de beklede bakplaat. Klop het ei los en bestrijk de broodjes met het ei." Maar ik neem aan dat ik ze in drie stukken moet snijden?

 • Annika
  12 mei 2019 om 08:51

  Zie stap 3 van het recept :)

 • Pasteil
  12 mei 2019 om 08:36

  Hoe kom je aan 15 chocoladebroodjes met 5 velletjes bladerdeeg? Moet je ze in drie snijden? Staat er nergens bij? Groetjes!

Reactie plaatsen

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST