Menu
Minestrone-recept-4.jpg

Lente minestrone soep

Lekker recept voor minestrone met voorjaarsgroenten. Minestrone is een Italiaanse maaltijdsoep, meestal wordt het met veel tomaat gegeten, maar deze versie is wat lichter. Het past ook heel goed bij de lente. Net als dat je voor de herfst variant zelf naar hartelust groenten van het seizoen kunt toevoegen kun je voor een lente variant natuurlijk heerlijk frisse voorjaarsgroenten gebruiken. Zoals in dit minestronesoep recept: doperwten, sperzieboontjes en courgette. Maar wat dacht je van asperges of tuinboontjes? Als basis van de soep fruit je eerst een ui, knoflook en bak je de bleekselderij stukjes mee. Daarna voeg je de groenten toe die iets langer moeten koken, zoals de sperzieboontjes. Even meebakken, dan de pasta toevoegen en dan de bouillon erbij. Als laatste maar wel heel lekker in dit minestrone recept is de toevoeging van geraspte citroen en citroensap. Het maakt de soep een beetje vrolijker en lichter.

Ingrediënten voor 4 personen
150 gr mini pasta, bijvoorbeeld penne
Parmezaanse kaas (om te garneren)
1 ui
1 teen knoflook
2 stengels bleekselderij
1 courgette
150 gr tuinerwten (diepvries)
100 gr sperzieboontjes
rasp van 1 citroen + 2 el citroensap
4 takjes verse bladpeterselie
2 el olijfolie
1 ltr kippenbouillon (groentebouillon kan ook)
zout en peper naar smaak

Zo maak je het
Snijd de ui en knoflook fijn. Hak de bleekselderij stengels in dunne plakjes.
Zet een pan met een dikke bodem op het vuur. Doe de olijfolie in de pan en voeg de ui, knoflook en bleekselderij toe. Bak de groenten 5 minuten op heel laag vuur.

Snijd de courgette in blokjes. Voeg samen met de sperzieboontjes toe aan de uien. Zet het vuur wat hoger en bak 2-3 minuten mee.

Giet de bouillon langs de rand in de pan. Doe de pasta er bij en kook de pasta in 15 minuten beetgaar. Voeg dan de tuinerwten toe en warm door.

Meng de geraspte schil van de citroen en het sap door de minestrone. En breng de soep op smaak met zout en peper. Hak de blaadjes van de bladpeterselie grof en garneer de soep er mee. Rasp de Parmezaanse kaas over de minestrone soep of serveer apart erbij. Je kunt ook van die leuke snippers maken. Dat kun je het beste doen met een fijnschiller.

Serveer de minestrone soep met brood.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan