Mihoen met zalm

Mihoen met zalm

Mihoen met zalm: frisheid in een kom, met romige mango-avocadosalsa – én een pittige kick! Als basis gebruiken we mihoen; deze ragfijne rijst-vermicelli is trouwens ook ideaal in oosterse soepen en knapperige loempia’s… Kortom: duik in deze Aziatische mihoen bowl met gegrilde zalm, mango, avocado en chili-olie.

Mihoen met zalm
Mihoen met zalm
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 225 gr mihoen
  • 4 zalmmoten
  • 3 bosuitjes
  • 2 mango's
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • 3 el crispy chili olie
  • 1 el sojasaus
  • 1 el sushi-azijn
  • 10 gr verse peterselie
  • (olijf)olie
  • Chilipeper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Snijd de bosuitjes in ringen. Doe de crispy chili olie en een scheutje olijfolie in de pan. Voeg de bosui toe en schep om.

  2. Voeg de zalm toe en bak deze aan beide kanten gaar. Haal de zalm uit de pan en voeg de sojasaus, sushi azijn en een scheutje water toe. Roer de saus om en laat iets inkoken.

  3. Doe de rijstvermicelli in een kom en overgiet met kokend heet water. Laat 3 minuten staan en spoel dan af onder de kraan.

  4. Maak de mango-avocadosalsa. Verwijder de schil en de pit van de mango en de avocado en snijd deze in blokjes. Doe in een kom. Hak wat peterselie fijn en voeg bij de salsa. Voeg het sap van een limoen toe en breng de salsa op smaak met chilipeper en zout.

  5. Verdeel de mihoen over 4 kommen. Verdeel de mango-avocadosalsa over de kommen. Leg op iedere bowl een zalmmoot. Maak de mihoen met zalm af met een drizzle saus en garneer met verse peterselie.

Mihoen met zalm
Mihoen met zalm

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.