
Mihoen met zalm
Mihoen met zalm: frisheid in een kom, met romige mango-avocadosalsa – én een pittige kick! Als basis gebruiken we mihoen; deze ragfijne rijst-vermicelli is trouwens ook ideaal in oosterse soepen en knapperige loempia’s… Kortom: duik in deze Aziatische mihoen bowl met gegrilde zalm, mango, avocado en chili-olie.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 225 gr mihoen
- 4 zalmmoten
- 3 bosuitjes
- 2 mango's
- 1 avocado
- 1 limoen
- 3 el crispy chili olie
- 1 el sojasaus
- 1 el sushi-azijn
- 10 gr verse peterselie
- (olijf)olie
- Chilipeper en zout
Zo maak je het
Snijd de bosuitjes in ringen. Doe de crispy chili olie en een scheutje olijfolie in de pan. Voeg de bosui toe en schep om.
Voeg de zalm toe en bak deze aan beide kanten gaar. Haal de zalm uit de pan en voeg de sojasaus, sushi azijn en een scheutje water toe. Roer de saus om en laat iets inkoken.
Doe de rijstvermicelli in een kom en overgiet met kokend heet water. Laat 3 minuten staan en spoel dan af onder de kraan.
Maak de mango-avocadosalsa. Verwijder de schil en de pit van de mango en de avocado en snijd deze in blokjes. Doe in een kom. Hak wat peterselie fijn en voeg bij de salsa. Voeg het sap van een limoen toe en breng de salsa op smaak met chilipeper en zout.
Verdeel de mihoen over 4 kommen. Verdeel de mango-avocadosalsa over de kommen. Leg op iedere bowl een zalmmoot. Maak de mihoen met zalm af met een drizzle saus en garneer met verse peterselie.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan