Mihoen met zalm
Mihoen met zalm: frisheid in een kom, met romige mango-avocadosalsa – én een pittige kick! Als basis gebruiken we mihoen; deze ragfijne rijst-vermicelli is trouwens ook ideaal in oosterse soepen en knapperige loempia’s… Kortom: duik in deze Aziatische mihoen bowl met gegrilde zalm, mango, avocado en chili-olie.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 225 gr mihoen
- 4 zalmmoten
- 3 bosuitjes
- 2 mango's
- 1 avocado
- 1 limoen
- 3 el crispy chili olie
- 1 el sojasaus
- 1 el sushi-azijn
- 10 gr verse peterselie
- (olijf)olie
- Chilipeper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snijd de bosuitjes in ringen. Doe de crispy chili olie en een scheutje olijfolie in de pan. Voeg de bosui toe en schep om.
Voeg de zalm toe en bak deze aan beide kanten gaar. Haal de zalm uit de pan en voeg de sojasaus, sushi azijn en een scheutje water toe. Roer de saus om en laat iets inkoken.
Doe de rijstvermicelli in een kom en overgiet met kokend heet water. Laat 3 minuten staan en spoel dan af onder de kraan.
Maak de mango-avocadosalsa. Verwijder de schil en de pit van de mango en de avocado en snijd deze in blokjes. Doe in een kom. Hak wat peterselie fijn en voeg bij de salsa. Voeg het sap van een limoen toe en breng de salsa op smaak met chilipeper en zout.
Verdeel de mihoen over 4 kommen. Verdeel de mango-avocadosalsa over de kommen. Leg op iedere bowl een zalmmoot. Maak de mihoen met zalm af met een drizzle saus en garneer met verse peterselie.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in