
Mexicaanse traybake met spicy gehaktballetjes
Leuk en easy recept voor een doordeweekse dag, want deze Mexicaanse traybake staat namelijk in 20 minuten in de oven. En we hebben er lekker veel groenten (paprika, mais en bonen) in gedaan zodat -ie extra voedzaam en vullend is. De spicy gehaktballetjes die je er bij maakt, maken dit gerecht helemaal af. Bak tegelijkertijd met de traybake je eigen knapperige tortillachips in de oven. Daarvoor gebruiken we dezelfde kruidenolie die we over de groenten schenken. Zo ben je lekker snel klaar! Serveer de Mexicaanse traybake met guacamole en zure room. Ook een lekkere variant: besmeer gewone tortilla’s met de guacamole en beleg ze met de groenten en gehaktballetjes uit de traybake.



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 300 gr half om half gehakt
- 2 gekookte maiskolven
- 2 rode uien
- 3 zoete puntpaprika's (verschillende kleuren)
- 4-5 takjes koriander
- 150 gr bonenmix
- 4 wraps
- 8 el zure room
- 1 el hot sauce
- 8 el guacamole
- 4 + 2 el Mexicaanse kruidenmix
- olijfolie
- peper en zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch), 180 graden (hetelucht).
Meng in een mengkom het gehakt met 1 eetlepel hot sauce, 4 eetlepels Mexicaanse kruidenmix, peper en zout. Rol balletjes ter grootte van een walnoot. Leg ze op een bord en zet tot gebruik in de koelkast.
Snijd de maiskolven in stukken. Halveer de paprika’s, haal de zaadjes er uit en snijd ze in grove stukken. Haal de schil van de rode uien en snijd ze in parten. Meng in een mengkom 4 eetlepels olijfolie met de rest van de Mexicaanse kruidenmix (2 eetlepels) en wat zout. Hussel de mais, paprika en rode ui door de kruidenolie tot alle groenten rondom bedekt zijn met de olie. Bewaar de olie voor de tortillachips.
Leg de groenten en gehaktballetjes op een bakplaat en bak ze in 30 minuten goudbruin en gaar. Snijd de wraps in driehoekjes, hussel ze door de overgebleven kruidenolie en leg ze op een tweede bakplaat. Bak ze in 8-10 minuten knapperig en bruin. Spoel de bonen af onder koud water en laat ze goed uitlekken. Leg de laatste 5 minuten de bonen op de bakplaat tussen de groenten.
Serveer de Mexicaanse traybake met korianderblaadjes, zure room, guacamole en de knapperige tortillachips.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan