Plaatpizza

Mexicaanse pizza

De koude maanden zijn terug, maar dat betekent niet dat we de zon niet op ons bord kunnen toveren. Steek de kaarsen aan, kijk naar je favoriete film (onze tip: de heerlijke film Chef, of good-old Ratatouille, ook leuk met de kids) en geniet van deze heerlijke Mexicaanse pizza op de bank. Je garneert deze knapperige plaatpizza met mais, rode ui, avocado-dip en feta. Ook heerlijk voor een kleine Latijns-Amerikaanse fiësta met je gezin of vrienden, waar je dit zonnige gerecht serveert met (alcoholvrije) margarita’s of caipirinha’s. De Mariachi-band laat je gewoon uit je speakers komen. Olé!

Serveertips voor deze Mexicaanse pizza

Wil je extra pit? Voeg wat jalapeño’s of een snufje chilipoeder toe voor een kick. Of maak het geheel nóg feestelijker door wat verse koriander en extra limoensap toe te voegen. Voor de vleesliefhebbers: gerookte kip of pulled chicken zou hier ook heerlijk bij smaken.

Enne, serveer deze pizza met een frisse salade van tomaat en komkommer om de Mexicaanse vibes compleet te maken.

Mexicaanse pizza
Plaatpizza

Ingrediënten voor 2 pers.

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht).

  2. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook fijn.

  3. Verwarm de olijfolie in een koekenpan. Voeg de knoflook, passata en de Mexicaanse kruiden toe. Bak 4-5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Rol het pizzadeeg uit over een bakplaat bekleed met bakpapier en smeer het deeg in met de tomatensaus. Beleg de pizza met de geraspte kaas en bak 13-15 minuten in de oven.

  5. Laat de mais uitlekken in een vergiet. Verkruimel de feta. Snijd de limoen in partjes.

  6. Haal de Mexicaanse pizza uit de oven en garneer met de mais, rode ui, avocadodip en feta. Knijp 1 limoenpartje uit over de avocadodip.

Mexicaanse pizza
Plaatpizza

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in