Mexicaanse maïskolf van de bbq

Maïskolf uit de oven

Mais is heerlijk van de bbq, maar een geroosterde maiskolf uit de oven is een fijne oplossing als je geen zin hebt om de bbq aan te steken. We maken hem deze keer op Mexicaanse wijze, zo lekker. Het is echt Mexican streetfood, je kan het in Mexico bij diverse standjes op straat kopen. Vaak smeren ze de maïskolf in met mayonaise en toppen hem dan af met kruiden en kaas. Wij hebben zure room gebruikt en een mengsel van chipotle (dat is gerookte jalapeño peper), knoflook, ui, zout en wat peterselie. Yum!

Maiskolf koken?

Je hoeft de maiskolf niet te koken van tevoren. Als je weinig tijd hebt, kan je de maiskolven eerst 10 minuten voorkoken en dan nog 15 minuten verder roosteren in de oven. Je kan ook voorgekookte maiskolven gebruiken uit de supermarkt, dan ben je helemaal snel klaar.

maiskolf uit de oven

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 st.

  • 4 hele maïskolven
  • 125 gr zure room
  • 1 tl chipotle
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 10 gr koriander (of peterselie)
  • 1 limoen
  • Zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).

  2. Eerst ga je de maïskolf schoonmaken. Snijd het puntje eraf en trek de bladeren naar beneden. Verwijder de losse draden. Je kunt het blad er ook helemaal afsnijden, maar ik vind het wel leuk staan. Pak de bladeren in in aluminiumfolie.

  3. Smeer de maïs in met een klein beetje olijfolie. Leg ze op een bakplaat en gaar ze in 30 minuten zacht. Draai halverwege om.

  4. Smeer de nog warme maïskolf in met de zure room. Strooi een klein beetje chipotle (dit is pittig, dus gebruik vooral niet teveel), uienpoeder en knoflookpoeder en wat zout over iedere maïskolf. Hak de peterselie fijn en strooi dit over de Mexicaanse maïskolf.

    Serveer de maïskolf uit de oven met partjes limoen.

geroosterde mais uit de oven
maiskolf uit de oven

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in