Maïskolf van de BBQ

Maïskolf van de BBQ

Wist je dat je een maïskolf ook heel goed op de bbq kunt bereiden. Het is lekker en een fijne afwisseling naast je vlees en vis. Deze geroosterde maïskolf op Mexicaanse wijze is helemaal te gek. Het is echt Mexican streetfood, je kan het in Mexico bij diverse standjes op straat kopen. Vaak smeren ze de maïskolf in met mayonaise en toppen hem dan af met kruiden en kaas. Wij hebben zure room gebruikt en een mengsel van chipotle (ken je deze gerookte jalapeño peper, hij is zo lekker), knoflook, ui, zout en wat peterselie. We hebben de maïskolven deze keer niet voorgekookt omdat we hele maïskolven met blad wilden gebruiken. Heb je maïs zonder blad, dan kan je ze eventueel 5 minuutjes voorkoken in water met zout. Dit verkort de tijd op de barbecue. Maar dat hoeft dus niet. Kijk hier voor nog meer lekkere barbecuerecepten.

 

Maïskolf van de BBQ
Maïskolf van de BBQ

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 st.

  • 4 hele maïskolven
  • 125 gr zure room
  • 1 tl chipotle
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 10 gr koriander (of peterselie)
  • 1 limoen
  • Zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Eerst ga je de maïskolf schoonmaken. Snijd het puntje eraf en trek de bladeren naar beneden. Verwijder de losse draden. Je kunt het blad er ook helemaal afsnijden, maar ik vind het wel leuk staan. Bovendien is het handig tijdens het barbecuen, want je kunt het blad vasthouden om de maïs te draaien. Ik heb wel even een touwtje om het blad gespannen, zodat het bij elkaar blijft.

  2. Smeer de maïs in met een klein beetje olijfolie. Leg de maïskolven op de barbecue en rooster ze in 15 tot 20 minuten gaar. Draai tussendoor regelmatig.

  3. Smeer de nog warme maïskolf in met de zure room. Strooi een klein beetje chipotle (dit is pittig, dus gebruik vooral niet teveel), uienpoeder en knoflookpoeder en wat zout over iedere maïskolf. Hak de peterselie fijn en strooi dit over de Mexicaanse maïskolf.

    Serveer de maïskolf van de bbq met partjes limoen.

Maïskolf van de BBQ
Maïskolf van de BBQ

Tags

BBQ Familie recepten Makkelijke recepten Mexicaanse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Slanke recepten Vegetarische recepten Lente recepten Zomer recepten Bijgerecht

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

8 augustus 2017


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in