Menu
Mexicaanse-maïskolf-7.jpg

Mexicaanse maïskolf van de BBQ

Annika kwam op het idee om een Mexicaanse maïskolf op de BBQ te maken. En dat vond ik een prima plan. Ik ben zelf helemaal niet zo’n enorme vleeseter en geniet tijdens een barbecue het meest van de bijgerechten en broodjes met smeersels. Vaak rooster ik wat paprika, aubergine en courgette op barbecue, maar maïs vind ik ook altijd lekker. En deze op Mexicaanse wijze is helemaal te gek. Het is echt Mexican streetfood, je kan het in Mexico bij diverse standjes op straat kopen. Vaak smeren ze de maïskolf in met mayonaise en toppen hem dan af met kruiden en kaas. Ik doe het net ietsje anders.

Ik heb zure room gebruikt en een mengsel van chipotle (ken je deze gerookte jalapeño peper, hij is zo lekker), knoflook, ui, zout en wat peterselie. Eigenlijk hoort hier koriander bij, maar daar hou ik echt niet van. Om het nog wat frisser te maken, serveer ik het met partjes limoen. Het zoete van de maïs is heerlijk met de frisse zure room, de pittige smokey chipotle en het zout. Yum! Ik heb de maïskolven deze keer niet voorgekookt en dat komt vooral omdat ik hele maïskolven met blad wilde gebruiken. Heb je maïs zonder blad, dan kan je ze eventueel 5 minuutjes voorkoken in water met zout. Dit verkort de tijd op de barbecue. Maar dat hoeft dus niet.

Ik weet één ding zeker, als ik binnenkort weer ga barbecuen, gaan deze op het menu. Ik ben fan. Heb jij wel eens een Mexicaanse maïskolf gegeten? En wat is jouw favo barbecue-gerecht? Laat het vooral weten in de comments, vinden wij altijd leuk.

Mexicaanse maïskolf van de bbq Mexicaanse maïskolf van de bbq

Ingrediënten voor 4 personen
4 hele maïskolven
125 gr zure room
1 tl chipotle (kan je kopen bij deli’s)
1 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
Handje peterselie (of koriander)
1 limoen
Zout
Olijfolie

Zo maak je het
Eerst ga je de maïskolf schoonmaken. Snijd het puntje eraf en trek de bladeren naar beneden. Verwijder de losse draden. Je kunt het blad er ook helemaal afsnijden, maar ik vind het wel leuk staan. Bovendien is het handig tijdens het barbecuen, want je kunt het blad vasthouden om de maïs te draaien. Ik heb wel even een touwtje om het blad gespannen, zodat het bij elkaar blijft.

Smeer de maïs in met een klein beetje olijfolie. Leg de maïskolven op de barbecue en rooster ze in 15 tot 20 minuten gaar. Draai tussendoor regelmatig.

Smeer de nog warme maïskolf in met de zure room.

Strooi een klein beetje chipotle (dit is pittig, dus gebruik vooral niet teveel), uienpoeder en knoflookpoeder en wat zout over iedere maïskolf.

Hak de peterselie fijn en strooi dit over de Mexicaanse maïskolf.

Serveer de maïs met partjes limoen.

Mexicaanse maïskolf van de bbq Mexicaanse maïskolf van de bbq Mexicaanse maïskolf van de bbq

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan