Menu
Mexicaanse-lasagne-met-kip-UPK-19-10-BLOGPOST-072.jpg

Mexicaanse ovenschotel met kip en chorizo

Dit is een lekker en snel recept. Een Mexicaanse ovenschotel met wraps, kip en chorizo! Deze Mexicaanse schotel staat lekker snel op tafel. Het is eigenlijk een lasagne maar dan op zijn Mexicaans. Het is een kwestie van door elkaar roeren en opbouwen. Behalve de kip. Die is het lekkerste wanneer je die eerst mooi goudbruin in een koekenpan bakt en dan in reepjes snijdt. De chorizo geeft de ovenschotel iets lekker pittigs. Wanneer je wel van pittig houdt kun je de saus pittiger maken met wat chilivlokken, maar zonder is het een echte allemans vriend en heel geschikt voor een gezinsmaaltijd!

4 personen

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 8 medium tortilla wraps
  • 250 gr kippendijfilets
  • 110 gr chorizo
  • 1 blik tomatenblokjes (van 400 gr)
  • 1 el chipotlesaus
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 0,5 kropje ijsbergsla
  • 360 gr witte bonen (uit een pot)
  • 200 gr geraspte kaas
  • 100 gr crème fraîche
  • 1 el olijfolie
  • 15 gr boter
  • zout en peper naar smaak
  • serveer eventueel met zure room

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht). Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de chorizo in plakjes. 

  2. Bestrooi de kippendijfilets royaal met peper en zout. Verhit olijfolie en boter in een koekenpan. Bak de kippendijfilets rondom bruin, laat ze een beetje afkoelen en snijd de kip in plakken. Zet ze even apart. 

  3. Bak de ui en knoflook 2-3 minuten in het bakvet van de kippendijfilets. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 4-5 minuutjes zachtjes koken. Roer de chipotlesaus door de tomatensaus. Voeg de bonen toe, schep om en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

  4. Bedek de bodem van de ovenschaal met een dun laagje saus. Snijd (of knip, dat gaat ook heel makkelijk) de wraps op maat, zodat ze in de ovenschaal passen. Zorg dat ze 0,5 cm overlap hebben. Verdeel wat saus over het laagje wraps, leg er een paar plakjes kip en wat chorizo op. Bestrooi met een klein beetje kaas (houd 50 gram geraspte kaas apart voor de topping) en maak een nieuwe laag van de wraps. Maak zo 6 laagjes en eindig met een laagje wraps (het 6de laagje).

  5. Meng de crème fraîche met de overgebleven kaas (50 gr) en bestrijk het laatste laagje wraps gul met het crème fraîche mengsel. Zet de Mexicaanse ovenschotel 20 minuten in de oven of tot de bovenkant mooi bruin kleurt.  

  6. Snijd de ijsbergsla zo dun mogelijk. Geef het er los bij of garneer de Mexicaanse ovenschotel er mee. Serveer eventueel met zure room. 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan