Menu
mexicaanse-burgers-2-710x380.jpg

Mexicaanse burgers van mijn zusje

Ik moet eerlijk bekennen dat koken me niet echt met de paplepel ingegoten is. Mijn moeder is zelfs in staat om macaroni te laten mislukken, sorry mam! Mijn oma kon overigens wel goed koken, dus misschien heeft het zich een generatie overgeslagen. Mijn zusje is vooral een hele makkelijke kokkin. Veel pakjes en bakjes en dan vindt zij het verder prima. Misschien is dat de reden, dat ze regelmatig bij ons aanschuift! Dit recept is wel een idee van mijn zusje en ik moet eerlijk bekennen het is super lekker! Ok, er zitten wel wat kant en klare ingrediënten in, maar de hamburgers heb ik wel vervangen voor mijn eigen zelf gemaakte versie!

Ingrediënten voor 4 personen
400 gr lams/rund gehakt (ik heb een mengsel van 30/70 gebruikt)
1/2 tl komijn
1 tl knoflook poeder
2 tl milde paprikapoeder
1/2 tl cayennepeper
1 tl oregano
Zout
4 el salsa saus
4 el zure room
4 plakjes cheddar kaas
12 tortilla chips
4 broodjes

Bereidingswijze
Laat een grillpan met wat olie heet worden op een matig vuur. Meng alle specerijen door het gehakt en maak hier mooie burgers van, die ongeveer even groot zijn. Bak de burgers in ongeveer 8 minuten aan weerszijden goud bruin. Leg op het laatst op elke burger een plakje cheddar kaas en laat dit smelten.

Leg op elk broodje een vers gemaakte burger met cheddar kaas. Doe daarop een el salsa saus en een el zure room. Maak af met ongeveer 3 tortilla chips.

En de maaltijd is klaar. Precies zoals mijn zusje, snel en makkelijk.

mexicaanse burgers

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan