Menu
DSC_0505-1-710x380.jpg

Men Food: Chili Dog

Dit recept voor een chili dog roept leuke herinneringen bij mij op. In 2012 ging ik met Maurits roadtrippen door Californië. Na ons bezoek aan Las Vegas (Nevada) zouden wij via Death Valley weer richting San Francisco rijden. Maurits en ik zijn nogal lakse reizigers, laks in de zin dat we ons nooit goed voorbereiden. Nu gaan we meestal naar Westerse landen op vakantie en heeft dit eigenlijk nog nooit tot problemen geleid. In het vliegtuig lezen we onze reisgids door en kijken we welke highlights we niet mogen missen. Hotels boeken, doen we vaak ter plaatse en dat is bij een roadtrip vooral heel handig. In de reisgids zag ik dat er wel accomodaties waren in Death Valley dus dat zou een mooie tussenstop zijn op onze weg terug.

Ik had beter even op internet kunnen kijken, want de ene accommodatie was dicht en de andere accommodatie zat vol. Het was inmiddels al avond en hartstikke donker midden in de woestijn, dus toen vond ik het ineens wat minder leuk. Gelukkig kan Maurits goed zijn kalmte bewaren en besloten we net zo lang te rijden tot we iets bewoonbaars tegenkwamen. Dat we daarvoor weer honderden kilometers terug moesten, kon mij op dat moment geen bal schelen. Uren later kwamen we aan in Beatty, een oud western stadje dat zo het thuisdomein van Lucky Luke had kunnen zijn. In de plaatselijke Saloon, konden we gelukkig nog wat eten. “What’s on the menu?” Ik hoor het haar nog zeggen: “A hot dog, a big bowl of chili or a chili dog!” Ik ging voor de kom chili want een hotdog met chili leek mij niks, Maurits zag het wel zitten en zoals altijd proefde ik een hap. En weet je, dat smaakte ontzettend lekker, zo lekker dat ik het thuis nog eens maakte.

Ingrediënten voor 4 personen
4 hotdogbroodjes
4 hotdogworstjes
1 klein blikje chili bonen
1 klein blikje maïs
1 rode paprika
1 blik tomatenblokjes (400 gr)
1 ui
1 teen knoflook
0,5 rode chilipeper
1 tl komijn
Geraspte kaas
Zout
Olijfolie

Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de chilipeper fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

Snij de paprika in blokjes en bak deze kort aan.

Voeg de komijn toe en bak dit even mee.

Voeg de tomatenblokjes toe. Laat de chilibonen uitlekken en voeg deze bij de saus.

Breng de chili verder op smaak met zout.

chili dog

Laat de chili op een laag vuur ongeveer 10 minuten trekken.

Verwarm de hotdogworstjes zoals op de verpakking vermeld staat.

Neem een hotdogbroodje en snij deze doormidden. Leg het worstje in het midden van het broodjes.

Verdeel twee eetlepels chili over de hotdogs.

Garneer de chili dog met geraspte kaas.

chili dog

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan