Mediterraans broodje met roomkaas en groente
Met het mooie weer moet je vooral niet te moeilijk doen in de keuken. Een gevulde salade of een lekker Mediterraans broodje vind ik echt bij de zomer passen. Ik heb sowieso door mijn zwangerschap al veel minder trek (en meer brood cravings). Maar als het dan ook nog warm is, dan wil ik helemaal licht eten.
Niet alleen heb ik in de zomer meer behoefte aan licht eten, ik heb ook minder behoefte om uren in de keuken te staan. Zo’n broodje is zo gemaakt. Ik heb het brood even getoast op mijn grill omdat ik dat lekker vind, maar je kunt het ook gewoon zacht laten. Als basis gebruikte ik een smeuïge roomkaas met rozemarijn, tijm en basilicum. Eigenlijk heb je dan verder niet zoveel nodig omdat deze roomkaas al heel lekker van zichzelf is. Voor extra Mediterraanse sferen grilde ik wat groente met kruidenolie. De kruidenolie maak je heel gemakkelijk zelf door een beetje olijfolie te mengen met knoflook, peper, zout en wat oregano. Simpel, maar lekker. Ik denk dat dit broodje ook heel lekker is met gerookte zalm of kipfilet.
Ingrediënten voor 1 broodje
1 snee brood (ik gebruikte speltbrood)
2 el roomkaas met mediterrane kruiden
2 plakjes rode paprika
3 plakjes aubergine
2 plakjes courgette
1 teentje knoflook
1 tl oregano
Peper en zout
Olijfolie
Zo maak je het
Toast de boterham kort op de grill.
Maak een kruidenolie door wat olijfolie te mengen met een gehakt teentje knoflook, wat peper, zout en de oregano.
Bestrijk de groentes met de kruidenolie en grill ze aan weerszijden goudbruin.
Smeer de boterham rijkelijk in met de roomkaas.
Verdeel de gegrilde groente over de boterham.
Serveer het Mediterraans broodje meteen of bewaar het tot gebruik in de koelkast (verpakt in folie).
Deze broodjes zijn ook leuk voor een picknick. Leg er dan nog een boterham boven op, snijd ze doormidden en verpak ze in bakpapier of aluminiumfolie.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.