Matcha koekjes

Matcha koekjes

Deze matcha koekjes zijn superleuk om te bakken! Misschien denk je: huh, matcha in een koekje? Maar als je van die subtiele, licht bittere matchasmaak houdt, dan moet je deze proberen. Knapperig aan de buitenkant, zacht van binnen en met die mooie zachtgroene kleur. De witte chocolade maakt ze lekker zoet en romig.

Waar zijn deze matcha koekjes lekker bij?

  • Bij een kop groene thee of een matcha latte voor een dubbel matcha-moment.
  • Als luxe snack bij de koffie, want de witte chocolade en matcha passen heel goed bij espresso.
  • Als dessert! Serveer ze met een bolletje vanille-ijs of een schepje mascarpone.
  • Cadeautip: stapel ze op, bind er een lintje omheen en je hebt een homemade gift.
Matcha koekjes
Matcha koekjes
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 15 st.

  • 225 gr bloem
  • 150 gr witte chocolade
  • 100 gr witte basterdsuiker
  • 75 gr kristalsuiker
  • 125 gr ongezouten boter (kamertemperatuur)
  • 1 ei
  • 1 tl vanillepasta
  • 2 el ceremoniële matcha
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 0,5 tl baking soda
  • 1 snuf zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).

  2. Hak de witte chocolade in grove stukken.

  3. Klop de boter en twee soorten suiker met een handmixer (of in een keukenmachine met mixergarde) luchtig.

    Voeg daarna het ei en de vanillepasta toe en mix door. Voeg de bloem, matchapoeder, bakpoeder, baking soda en snuf zout toe en klop tot je een mooi koekjesdeeg hebt. Meng de helft van de witte chocolade door het beslag.

  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vorm met een kleine ijsschep ballen en leg ze op een bakplaat.

  5. Bak de matcha koekjes ongeveer 13 minuten in de oven. De tijd kan verschillen per oven – als ze eruit komen lijken ze soms nog een beetje zacht en ‘rauw’, maar dat hoort.

  6. Zodra de koekjes uit de oven komen, duw je voorzichtig de resterende chocolade stukken in de koeken. Laat minimaal 30 minuten op het aanrecht, maar nog wel op de bakplaat, afkoelen.

Bewaartip

Bewaar de koekjes in een afgesloten koektrommel, dan blijven ze zeker een paar dagen lekker knapperig.

Matcha koekjes
Matcha koekjes

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.