Massaman curry met zoete aardappel
Deze massaman curry is echt een gezinsfavoriet. Geschikt voor jong en oud, hij is namelijk lekker mild en romig van smaak. We hebben hem nu met kip, zoete aardappel en spinazie gemaakt. Een hele lekkere (en yes ook gezonde) Thaise curry dus. Het zoete van de aardappel is heerlijk in combinatie met alle warme smaken van de curry. Wij eten hem het liefst met rijst, maar je kan er ook noedels bij serveren, net wat je zelf lekker vindt. Dit curry recept staat in 20 minuten op tafel, ideaal voor een drukke doordeweekse avond. We hebben trouwens nog veel meer snelle recepten online staan. Dat willen we allemaal toch?
Dat het zo supersnel klaar is, komt omdat we een beetje cheaten. We gebruiken een klant en klare currypasta van Fairtrade Original. Deze is echt top en bevat enkel natuurlijke ingrediënten.
Kant en klare currypasta
Dat het zo supersnel klaar is, komt omdat we een beetje cheaten. We gebruiken een klant en klare currypasta van Fairtrade Original. Deze is echt top en bevat enkel natuurlijke ingrediënten. De currypasta wordt in Thailand gemaakt, want alleen daar hebben ze de beste ingrediënten voor deze curry. Laos, citroengras, koriander, komijn en nog een heleboel andere smaakmakers gaan er in. Deze ingrediënten worden ter plekke geplukt en daarna verwerkt in de pasta. En wat je dan krijgt is een currypasta die net zo smaakt als je het in Thailand krijgt. Yes!
Met kokosmelk
Wat de curry extra zacht en romig maakt is de kokosmelk. Dit romige goedje komt uit Sri Lanka. De kokosnoten worden met de hand geplukt uit de enorme kokospalmen. In een klein fabriekje worden alle kokosnoten binnen 2 uur verwerkt en ingeblikt, zodat de echte kokossmaak bewaard blijft. Wij hebben altijd wel een blik in huis, want het is lekker in curry’s maar ook in je havermout ontbijt.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 250 gr kip
- 200 gr zoete aardappel
- 250 gr spinazie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 200 gr kikkererwten (uit blik)
- 70 gr Thaise massaman curry (Fairtrade Original)
- 400 ml kokosmelk (Fairtrade Original)
- Zout
- Olijfolie
Lekker met
- Rijst of noedels
- Limoen
- Cashewnoten
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie. Snijd de kipfilets in stukken en bak deze mee.
Voeg de Thaise massaman curry pasta toe en bak dit mee.
Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes en voeg deze bij de currypasta. Voeg de kokosmelk toe en roer het even om.
Voeg de kikkererwten toe (eerst even omspoelen). Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe totdat deze helemaal geslonken is. Laat de massaman curry ongeveer 15 minuten zachte stoven.
Serveer de Thaise curry met rijst, partjes limoen en wat gehakte cashewnoten.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in