Marokkaanse stoofpot
Deze Marokkaanse stoofpot met kip, Ras el Hanout en gedroogde abrikozen brengt de heerlijke geuren en smaken van de Marokkaanse keuken bij je thuis. Wij zijn echt gek op de combi van sappige kipdijfilets, zoete abrikozen en aromatische kruiden. Perfect gerecht voor een gezellige maaltijd met vrienden of familie!
Wat is Ras el Hanout?
Ras el Hanout is een Marokkaanse kruidenmix met vaak wel 20 tot 30 specerijen, zoals kaneel, komijn en kurkuma. Het geeft deze stoofpot een warme, kruidige smaak – wat ons betreft echt een aanrader om écht te gebruiken, dus! Je vindt Ras el Hanout in grotere supermarkten, bij Arabische supermarkten, biologische winkels en online.
Zo serveer je deze Marokkaanse stoofpot
Serveer deze stoofpot met luchtige couscous, die de rijke saus zo lekker opneemt. Voeg als je wil wat toppings toe als garnering, zoals extra koriander of fijngehakte munt voor een frisse touch. En een schepje Griekse yoghurt aan de zijkant geeft een heerlijk romige tegenhanger aan het gerecht.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 600 gr kipdijfilet
- 150 gr wortelen
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 2 st. uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 cm gember
- 0,5 citroen
- 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
- 100 gr gedroogde abrikozen
- 200 ml kippenbouillon
- 40 gr amandelen
- 1 el ras el hanout
- 10 gr verse koriander
- Chilipeper en zeezout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Pel de uien en snijd in ringen. Hak de knoflook en de verse gember fijn. Fruit de ui, gember en de knoflook aan in wat olijfolie.
Breng de kipdijfilets op smaak met chilipeper en zeezout en bak ze rondom bruin. Voeg de ras el hanout toe toe en bak dit kort mee.
Snijd de paprika in repen, de wortel in plakjes en de courgette in kwarten en voeg dit bij de kip. Bak de groenten aan en voeg vervolgens de tomatenblokjes en de bouillon toe.
Snijd de citroen in plakjes en voeg dit samen met de abrikozen bij de stoofpot. Laat de stoofpot ongeveer 30 minuten op een zacht vuur garen.
Breng de Marokkaanse stoofpot op smaak met wat chilipeper en zeezout. Garneer met verse koriander en gehakte amandelen. Lekker met couscous.
Variatietips
Wil je een vegetarische versie maken? Vervang de kip door stevige groenten zoals zoete aardappel of aubergine (laat deze wel lang genoeg meekoken, of kook ze voor). Of voeg uitgelekte kikkererwten toe voor extra vulling. Geen fan van abrikozen? Probeer gedroogde vijgen of dadels voor een andere zoete touch.
Bewaartip
Deze Marokkaanse stoofpot smaakt de volgende dag vaak nog beter, omdat de smaken de tijd hebben gehad om goed in te trekken. Bewaar de restjes tot drie dagen in de koelkast, of vries het in (in een luchtdichte vriezerdoos) voor een snelle, smaakvolle maaltijd op een later moment.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in