Menu
marmercake-2.jpg

Marmercake

Vandaag deel ik het recept van deze superlekkere marmercake. Oh my, dat klinkt goed toch? Marmercake en ik gaan way back. Vroeger bakte mijn moeder deze vanille- chocoladecake regelmatig. Weliswaar uit een pakje, maar toch vond ik het toen lekker. Ik vond het vooral leuk dat de cake twee kleuren had en was al lang blij dat ik weer iets lekkers mocht eten. Maar de tijden zijn veranderd. Geen pakjes en zakjes meer voor mij, maar bakken from scratch. En eigenlijk is het helemaal niet zo ingewikkeld.  Je moet weliswaar iets meer handelingen verrichten, maar het is ook weer geen hogere wiskunde. Nee hoor, iedereen kan dit!

10 personen

Ingrediënten voor 1 cake

 • 200 gr zelfrijzend bakmeel
 • 200 gr suiker
 • 200 gr roomboter (kamertemperatuur)
 • 4 eieren
 • 75 gr pure chocola
 • Snuf zout

Zo maak je het

 1. Verwarm de oven voor op 175 gr (boven- en onderwarmte).

 2. Klop de boter en de suiker romig met een mixer of keukenmachine. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het eerste is opgenomen.

 3. Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout toe. Mix dit kort door elkaar.

 4. Smelt de pure chocolade au bain marie of in de magnetron. Laat dit iets afkoelen. Meng de chocola door 1/3 van het cakebeslag. Giet het beslag in de cakevorm. Begin met een laagje vanille beslag en voeg daarna het chocolade beslag toe en eindig met een laag vanille beslag. Trek met een mes lijnen door het beslag, zodat je een gemarmerd effect krijgt.

 5. Bak de marmercake in 60 minuten gaar in de oven. De cake is gaar als een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de cake afkoelen.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan