Marmercake
Vandaag deel ik het recept van deze superlekkere marmercake. Oh my, dat klinkt goed toch? Marmercake en ik gaan way back. Vroeger bakte mijn moeder deze vanille- chocoladecake regelmatig. Weliswaar uit een pakje, maar toch vond ik het toen lekker. Ik vond het vooral leuk dat de cake twee kleuren had en was al lang blij dat ik weer iets lekkers mocht eten. Maar de tijden zijn veranderd. Geen pakjes en zakjes meer voor mij, maar bakken from scratch. En eigenlijk is het helemaal niet zo ingewikkeld. Je moet weliswaar iets meer handelingen verrichten, maar het is ook weer geen hogere wiskunde. Nee hoor, iedereen kan dit! Kijk hier voor nog meer lekkere cake recepten.
Goede cakevorm
Wel zo fijn als je een cake bakt, dat deze dan ook goed uit de vorm komt. Wij gebruiken al jaren deze vorm. Supertevreden over.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 1 cake
- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- 200 gr suiker
- 200 gr roomboter (kamertemperatuur)
- 4 eieren
- 3 el cacaopoeder
- 3 el melk
- Snuf zout
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 gr (boven- en onderwarmte).
Klop de boter en de suiker romig met een mixer of keukenmachine. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het eerste is opgenomen.
Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout toe. Mix dit kort door elkaar.
Meng de cacao met de melk tot een papje. Meng het chocolademengsel door 1/3 van het cakebeslag. Giet het beslag in de cakevorm. Begin met een laagje vanille beslag en voeg daarna het chocolade beslag toe en eindig met een laag vanille beslag. Trek met een mes lijnen door het beslag, zodat je een gemarmerd effect krijgt.
Bak de marmercake in 60 minuten gaar in de oven. De cake is gaar als een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de cake afkoelen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recept bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in