Supersnelle Mango tiramisu
Zelf tiramisu maken is niet moeilijk, en al helemaal niet met dit supersnelle recept voor mango tiramisu. Deze mango tiramisu maak je in een handomdraai. Je hoeft het namelijk niet laagje voor laagje op te bouwen in een ovenschaal. Nee dit is de slordige versie. Je stapelt gewoon de lange vingers op een bordje en verdeelt daar de laagjes met mascarponeroom tussen. En ik vind het er eigenlijk mooier uit zien dan de tiramisu in een ovenschaal. Vind je ook niet?
Zelf tiramisu maken
Zelf tiramisu maken is dus helemaal niet moeilijk. En dat geldt zeker voor de supersnelle mango tiramisu. De creme van de tiramisu maak je van een mengsel van mascarpone, slagroom en suiker. De lange vingers maak je lekker zompig met een mangosapje (evt. met een scheutje limoncello), maar zonder is deze mango tiramisu zwanger,- en kidsproof. Je garneert de tiramisu met verse mango en wat getoaste kokos. En smullen maar! Deze mango tiramisu is perfect voor het zomerseizoen, wat frisser en tropischer dan de originele versie.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 125 ml mangosap
- Sap halve citroen
- evt. scheutje limoncello
- 20 lange vingers
- 250 gr mascarpone
- 125 ml slagroom
- 30 gr suiker
- 30 gr kokos flakes
- 1 mango (in dunne plakjes)
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Meng de mangosap met het sap van een halve citroen. Voeg eventueel een scheutje limoncello toe.
Klop de mascarpone op met de slagroom en suiker.
Toast de kokosflakes is een droge koekenpan tot ze iets bruin worden.
Snijd de mango in dunne plakjes.
Haal 3 lange vingers door het mangosap en leg met de suikerkant naar boven op een bord. Verdeel een flinke eetlepel van de mascarpone creme over de lange vingers. Verdeel een paar plakjes mango over de creme.
Haal 2 lange vingers door het mangosap en leg met de suikerkant naar boven de cremelaag. Verdeel een flinke eetlepel van de mascarpone creme over de lange vingers. Verdeel een paar plakjes mango over de creme. Garneer de mango tiramisu met de getoaste kokosflakes.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in