
Makreelsalade
Visliefhebbers opgelet, deze makreelsalade moet je een keer maken. Het is supermakkelijk om te maken en ook nog eens snel klaar. Deze makreelspread is lekker op een broodje of toastje, voor bij de borrel. Of je belegt er je broodje mee voor de lunch. Het kan allemaal. Ben jij wel een echte visliefhebber? Dan moet je deze makreelspread zeker een keer proberen. Meer fan van zalm? Dan is dit recept echt iets voor jou.
Hoe herken je verse vis?
Onlangs heb ik in een artikel mijn tips voor het herkennen van verse vis gedeeld. Klik op de link als je het artikel nog niet gelezen hebt. Wist je dat je ook je favoriete recepten en artikelen kunt opslaan? Dit kan in de app, maar ook op de site. Zo vind je het makkelijk weer terug en hoef je niet eindeloos te zoeken tussen de duizenden recepten die al op onze site staan. Handig toch?


We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 1 bakje
- 150 gr gerookte makreel
- 0,5 rode ui
- 1 el mayonaise
- 1 el Griekse yoghurt
- Kneepje citroensap
- 2 takjes verse peterselie
- Peper en zout
Zo maak je het
Prak de makreel met de mayonaise door elkaar. Ik prak het fijn, omdat ik een beetje structuur in deze spread wel lekker vind.
Voeg de yoghurt, het citroensap en wat peper en zout toe. Meng door elkaar. Is het mengsel te droog? Voeg dan wat extra mayonaise of yoghurt toe.
Snipper de rode ui en voeg dit to aan de spread. Meng nogmaals door elkaar. Hak de peterselie fijn en meng dit door het mengsel.
Serveer de makreelsalade op een toastje, broodje of crostini.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan