fbpx
Menu

Plaattaart met truffel en Parmaham – Plaattaart van de maand

Het is weer tijd voor een nieuwe plaattaart van de maand. Ik vind het zo leuk om te zien dat jullie er zoveel mee aan de slag gaan. Op Instagram zie ik dagelijks creaties voorbij komen. Ik snap dat ook wel, want een plaattaartje is zo gemaakt en gewoon heel lekker. Jullie mochten deze keer de ingrediënten kiezen voor de Augustus editie en er werd massaal gestemd op truffel! Is Annika ook heel blij mee want dat is de grootste truffellover die ik ken en (ze heeft deze taart ook bijna helemaal alleen opgegeten). Ik maakte een versie met truffel mascarpone en Parmaham. Een super makkelijke plaattaart en wat mij betreft de perfecte weekendhap.

Verse truffel

Om het wat betaalbaarder te maken, gebruik ik truffeltapenade in plaats van verse truffel. Ik gebruik meestal deze van Foodelicious, maar je zou bijv. ook een truffel tapenade uit de supermarkt kunnen gebruiken. Vaak zit daar wel veel minder truffel in en dat proef je wel terug in de smaak. Maar als je het verder niet zovaak gebruikt dan is het een prima alternatief. De Italiaanse ham vind ik er echt fantastisch bij. Lekker zoutig!

Favoriet?

Is het een favoriet? Sla hem dan op in je persoonlijke account. Dat kan heel gemakkelijk door hier gratis een profiel aan te maken. Je kan dan al je favoriete recepten opslaan en toevoegen aan je weekmenu. En we zijn achter de schermen met een leuke uitbreiding bezig, maar daar vertel ik jullie binnenkort meer over. Ga jij dit recept maken?

2 - 4 personen

Ingrediënten voor 2 - 4 personen

  • 1 rol vers bladerdeeg ((wij gebruiken Tante Fanny))
  • 100 gr mascarpone
  • 1 el truffel tapenade
  • 100 gr Parmaham
  • 50 gr rucola
  • 30 gr Parmezaan

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (boven- en onderwarmte).

  2. Rol het bladerdeeg uit. Maak met een mes een lichte inkeping op ongeveer 1 cm vanaf de rand. Let op, snijd het deeg niet helemaal door. Dit zorgt ervoor dat de randjes opbollen. Prik met een vork gaatjes in het deeg.

  3. Meng de mascarpone met de truffel tapenade. Smeer het deeg hier mee in.

  4. Zet de plaattaart voor 20 minuten in de oven.

  5. Verdeel de Parmaham over de plaattaart. Garneer de makkelijke plaattaart met de rucola en wat krullen Parmezaan.

    Deze plaattaart is ook heerlijk voor bij de borrel. Snijd hem dan in stukjes.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

3 reacties

  • Salina Larissa
    28 augustus 2019 om 19:11

    Hmmm heerlijk! Zelf heb ik bij de tapenade/mascarpone nog een beetje truffel olie toegevoegd. En ik had gaatjes in het deeg gemaakt voordat ik het erop smeerde maar toch kwam er nog wat lucht in het deeg (bolde op). Meestal maak ik ook de gaatjes nadat ik er iets op heb gesmeerd maar was het nu vergeten nog een keertje te doen haha!

  • Annika
    13 augustus 2019 om 13:20

    Ja hoor, dat kan ook!

  • Laurien_88
    13 augustus 2019 om 12:10

    Kun je deze plaattaart ook met lactose vrije creme fraiche maken ipv mascarpone?

Reactie plaatsen