Plaattaart met truffel en Parmaham
Het is weer tijd voor een nieuwe plaattaart van de maand. Ik vind het zo leuk om te zien dat jullie er zoveel mee aan de slag gaan. Op Instagram zie ik dagelijks creaties voorbij komen. Ik snap dat ook wel, want een plaattaartje is zo gemaakt en gewoon heel lekker. Jullie mochten deze keer de ingrediënten kiezen voor de Augustus editie en er werd massaal gestemd op truffel! Is Annika ook heel blij mee want dat is de grootste truffellover die ik ken en (ze heeft deze taart ook bijna helemaal alleen opgegeten). Ik maakte een versie met truffel mascarpone en Parmaham. Een super makkelijke plaattaart en wat mij betreft de perfecte weekendhap. Kijk hier voor nog meer lekkere deeg recepten.
Verse truffel
Om het wat betaalbaarder te maken, gebruik ik truffeltapenade in plaats van verse truffel. Ik gebruik meestal deze van Foodelicious, maar je zou bijv. ook een truffel tapenade uit de supermarkt kunnen gebruiken. Vaak zit daar wel veel minder truffel in en dat proef je wel terug in de smaak. Maar als je het verder niet zovaak gebruikt dan is het een prima alternatief. De Italiaanse ham vind ik er echt fantastisch bij. Lekker zoutig!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 2 - 4 personen
- 1 rol vers bladerdeeg ((wij gebruiken Tante Fanny))
- 100 gr mascarpone
- 1 el truffel tapenade
- 100 gr Parmaham
- 50 gr rucola
- 30 gr Parmezaan
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (boven- en onderwarmte).
Rol het bladerdeeg uit. Maak met een mes een lichte inkeping op ongeveer 1 cm vanaf de rand. Let op, snijd het deeg niet helemaal door. Dit zorgt ervoor dat de randjes opbollen. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
Meng de mascarpone met de truffel tapenade. Smeer het deeg hier mee in.
Zet de plaattaart voor 20 minuten in de oven.
Verdeel de Parmaham over de plaattaart. Garneer de makkelijke plaattaart met de rucola en wat krullen Parmezaan.
Deze plaattaart is ook heerlijk voor bij de borrel. Snijd hem dan in stukjes.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in