Menu
flair-710x380.jpg

Easy Pastasalade

Ik ben dol op pastasalade. In de zomer eet ik heel vaak maaltijdsalades met pasta al basis. Het is lekker licht en toch vult het ook meteen. Dit receptje voor pastasalade met geitenkaas heeft ook in de Flair gestaan en is een van mijn favoriete maaltijdsalades.

Koude pastasalade is lekker en makkelijk om te maken. Je kan de pasta van te voren al koken. Ook kan je de salade een avond van te voren maken, ik zou alleen de rucola pas op het laatst toevoegen. Wil je een extra bite, dan kan je nog spekjes toevoegen. Kortom een makkelijk receptje voor een doordeweekse woensdag.

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr pasta
150 gr rucola
Hanjevol zongedroogde tomaten
Handjevol olijven
1 rode ui
100 gr zachte geitenkaas
3 el olijfolie
1 el witte balsamico
Peper en zout

Zo maak je het
Kook de pasta gaar in ruim water met zout.

Snij de ui in ringen en snij de zongedroogde tomaten in stukjes.

Doe de uien, olijven, tomaatjes samen met de rucola in een kom.

Voeg de afgekoelde pasta toe en meng het geheel door elkaar.

Maak een dressing van de olie, azijn en wat peper en zout en meng dit door de salade.

Verkruimel de geitenkaas over de salade.

Serveer met een lekker stokbroodje.

pastasalade

PS ook lauw warm is deze pastasalade heel erg lekker, laat de pasta dan niet afkoelen en voeg hem warm toe.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan