Menu
DSC_0011-4-710x380.jpg

Eenpans Pasta

Geen zin om te koken? Dat is vanaf nu geen excuus meer. Deze snelle eenpans pasta staat eerder op tafel dan dat de pizzakoerier bij jou een cheesy pizza kan bezorgen. Geen moeite, geen lange wachttijd en geen afwas. Ok bijna geen afwas dan, tenzij je uit de pan eet.

Ik zag dit ideetje voorbij komen op Pinterest, een van mijn favoriete platformen op dit moment. Uren kan ik me daar vermaken, op zoek naar lekkere eet inspiratie, mooie food foto’s en keuken inrichtingen. Deze snelle pasta is een hit op Pinterest en ik snap wel waarom. Wil jij ook weten waarom? Maak dan snel het recept.

eenpans pasta

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr (spelt)pasta
500 gr tomaten
2 uien
1 rode (punt) paprika
2 teentjes knoflook
1/2 chilipeper
400 ml kippenbouillon
1 takje rozemarijn
1 tl oregano
Handje basilicum
Parmezaan
Peper en zout

Zo maak je het
Neem een grote pan en zet deze op het vuur.

Hak de knoflook en de peper fijn (verwijder wel de zaadjes) en pel de uien en snij ze in halve ringen. Leg dit in de pan.

Was de tomaten en de paprika en snij ze in partjes. Stop ze in de pan.

Voeg de pasta en de kippenbouillon toe aan de pan.

Leg de deksel op de pan en laat het geheel gedurende 10 minuten zachtjes koken. Roer het tussentijds even door elkaar.

De maaltijd is klaar als de pasta beetgaar is. Verwijder het takje rozemarijn.

eenpans pasta

Breng de pasta op smaak met peper, zout, oregano en een handje verse basilicum.

Garneer de eenpans pasta met Parmezaan.

eenpans pasta

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan