Maïssoep
Wist je dat je van maïs ook hele lekkere soep kunt maken. Ideaal want een blikje maïs heb je vast wel ergens achter in de kast staan. En de andere ingrediënten voor deze maïssoep zijn ook voorraadkast producten. We zeggen altijd, als je even niet weet wat je moet koken, dan kan je altijd nog soep maken. En dat laten de soeprecepten op onze website wel zien. Bijna iedere groente hebben we wel omgetoverd tot een lekker soeprecept. Welke is jouw favo?
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 800 gr maïs (uit blik)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 chilipeper
- 1 ltr (kippen)bouillon
- 1 tl komijn
- 15 gr verse koriander
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit deze aan in wat olijfolie.
Voeg de komijn toe en bak dit kort mee. Zo komen de smaken extra vrij. Voeg de bouillon toe en de maïs en breng de soep aan de kook. Laat de soep ongeveer 6 – 8 minuten zachtjes koken. Pureer de soep glad met een staafmixer. Breng de soep op smaak met iets peper en zout.
Snij het topje van de chili peper en wrijf de chili tussen je handen. Alle zaadjes vallen er nu uit. Snij de chili peper in dunne ringetjes. Hak de koriander fijn. Garneer de soep naar wens met de chili ringetjes en de verse koriander.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in