Pompoensmeersel

Pompoenspread met feta

Deze pompoensspread met mais is lekker en makkelijk. En multi inzetbaar! Wij houden ervan, wanneer je iets maakt je het overal voor kan gebruiken. Het is heel lekker op brood of een cracker als lunch of op toastjes voor bij de borrelplank. Maar je kunt er ook een heel snelle avondmaaltijd van maken. Smeer het pompoensmeersel uit over een flatbread en beleg met groenten, of met een Mexicaanse bonenmix en plakjes tomaat. Het pompoensmeersel is zoet van smaak maar door de zoute feta en toevoeging van pittige chilivlokken is het toch een heel hartig recept.

No waste oplossing!

Je maakt dit smeersel extra snel wanneer je voorgesneden pompoenblokjes koopt. Maar het is juist ook een fijn receptje voor wanneer je een stuk pompoen over hebt. Wat ik dus zelf vaak heb. Het is dan een te klein stukje om er een heel gerecht mee te maken, maar te groot en zonde om weg te gooien. Dus kun je er een smeersel van maken en de volgende dag op je brood eten. Over nowaste gesproken: wanneer je de hoeveelheid van dit recept verdubbelt en iets meer bouillon toevoegt heb je een soepje! Ook heel lekker.

Pompoenspread
Ingredient pompoen

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 100 gr flespompoen (of pompoenblokjes)
  • 1 maiskolf (voorgekookt)
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 75 gr feta
  • 100 ml groentebouillon
  • 1 el olijfolie
  • 0,5 tl chilivlokken
  • Peper en zout naar smaak

Materiaal

  • Staafmixer
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de pompoen in stukjes. Snijd de mais van de maiskolf (je kunt ook een klein blikje met mais gebruiken).

  2. Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de pompoenstukjes toe en schep om tot ze een beetje verkleuren. Breng op smaak met zout en de chilivlokken. Schenk langzaam de bouillon er bij. De pompoenblokjes moeten net onder staan, breng zachtjes aan de kook. 

  3. Kook de pompoenblokjes in  10-12 minuten gaar. Voeg de maïskorrels toe en pureer tot een gladde puree.

  4. Laat de pompoenspread afkoelen tot kamertemperatuur. Verkruimel de feta er boven en pureer opnieuw. Schep het smeersel in een mooi kommetje en bestrooi naar smaak met nog wat chilivlokken.

Pompoensmeersel
Pompoensmeersel

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in