Macaroni ovenschotel
Macaroni, wie is er niet groot mee geworden? Wij in ieder geval wel. Wij aten het vroeger vaak klassiek uit een pakje, zonder smac, maar wel met ketchup. Deze macaroni ovenschotel komt niet uit een pakje, maar is minstens zo makkelijk. Een echte gezinsfavoriet, want jong en oud kunnen deze macaronischotel wel waarderen. Echt een leuke variatie op het ouderwetse macaroni recept. PS liever Vega? Vervang het gehakt dan door pulled oats of vega gehakt. Zin in iets met veel kaas? Dan is Mac & Cheese helemaal je ding.
Liever Vega? Vervang het gehakt dan door pulled oats of vega gehakt.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr (grande) macaroni
- 300 gr (vega) gehakt
- 70 gr tomatenpuree
- 600 gr pomodorini (tomaten uit blik)
- 1 courgette
- 1 grote wortel
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 bol mozzarella
- 1 el Italiaanse kruiden (tijm/oregano/rozemarijn)
- 3 takjes verse basilicum
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Kook de macaroni beetgaar in ruim water met zout. Giet af en zet apart.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie. Voeg het gehakt en de tomatenpuree toe en bak dit mee.
Was de wortel en de courgette en snijd deze in kleine blokjes. Voeg bij het gehakt en bak dit mee. Voeg de pomodorini en de Italiaanse kruiden toe en laat de saus ongeveer 10 minuten zachtes pruttelen.
Voeg de gekookte macaroni toe aan de saus. Schep alles in een grote ovenschaal. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel deze over de pasta ovenschotel. Plaats de macaroni voor ongeveer 15 minuten in de oven op 180 graden Celsius.
Garneer de macaroni ovenschotel met verse basilicum.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.