Menu
DSC_0042-710x380.jpg

Macaroni and Cheese met Broccoli

In Amerika at ik voor het eerst macaroni and cheesee en ik vond het eerlijk gezegd niet meteen lekker. Mac & Cheese is voor mij echt comfort food, dat is eigenlijk alles met veel kaas. Ik hou heel erg van kaas en dan is het vrij logisch dat ik deze ovenpasta super lekker vind. Ik heb er broccoli aan toegevoegd, omdat ik anders de groente zou missen. Officieel wordt het dus zonder groente gegeten en vaak ook nog met ham blokjes er door.

Ik heb als uitgangspunt een bechamelsaus genomen, die ik op smaak gebracht heb met veel kaas. Dit maakt de ovenpasta heel erg romig. Je kan deze macaroni and cheese ook van te voren maken, je kan dit gerust een nachtje in de koelkast bewaren en dan de volgende dag afbakken. Maar ik durf te wedden dat je er niet van af kunt blijven.

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr macaroni
1 grote stronk broccoli
50 gr boter
60 gr bloem
0,6 ltr melk
100 + 50 gr geraspte pittige kaas
1 tl kerriepoeder
Snuf nootmuskaat
Peper en Zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

DSC_0034

Snij de broccoli in kleine roosjes en was deze.

Kook de broccoli samen met de pasta beetgaar in een ruime pan water met zout. Kook het niet te gaar, want de pasta gaart nog na in de oven. 5 tot 6 minuten is voldoende. Giet het vervolgens af.

Laat de boter smelten in een pan en voeg vervolgens de bloem toe. Laat de bloem garen in de pan. De bloem is gaar als deze een beetje wit uitslaat en zanderig aanvoelt.

Klop nu met een garde beetje bij beetje de koude melk erdoor. Blijf roeren totdat er een gladde lobbige saus ontstaat.

Bechamelsaus

Breng de bechamelsaus op smaak met wat peper en zout, de kerrie en een snufje nootmuskaat.

Roer de 100 gr gerapste kaas door de saus.

Meng de pasta, de broccoli en de bechamelsaus door elkaar en schep het omdat totdat alle saus gelijkmatig verdeeld is.

Mac & Cheese

Verdeel het mengsel over een ovenschaal en garneer het met de overgebleven kaas.

Bak de mac & cheese in ongeveer 15 – 20 minuten af.

Mac & Cheese

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan