
Maaltijdsoep met linzen
We hebben weer een lekker soeprecept voor je in de aanbieding. Deze keer een lekkere maaltijdsoep met linzen, aardappel en boerenkool. We gebruiken groene linzen en die koken we niet helemaal kapot. Yes goed gevuld dus. Deze linzensoep is super gemakkelijk te maken en door de plakjes aardappels en linzen een complete maaltijd. Serveer hem met een robuust bruin brood en een lik roomboter en je bent na het eten, helemaal klaar voor een avondje hardlopen of een flink stuk tegen de wind in fietsen. Maar op de bank een serie kijken blijft natuurlijk ook een optie!



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 750 ml kippenbouillon
- 100 gr groene linzen
- 450 gr plakjes aardappels (voorgegaard)
- 200 gr boerenkool (gesneden )
- 2 uien (middelgroot)
- 4 plakjes gerookt spek
- 2 tenen knoflook
- 1 tl garam masala
- Peper en zout
- Olijfolie
Lekker met
- robuust bruin brood, geroosterd of vers afgebakken
Zo maak je het
Bak de plakjes spek in een droge koekenpan tot ze aan beide kanten mooi bruin en krokant zijn. Laat ze uitlekken op een bordje bekleed met een stukje keukenpapier.
Spoel de linzen af en laat ze uitlekken. Hak de knoflook en uien fijn. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een (soep)pan en voeg de fijngehakte knoflook en uien toe. Bak ze in 4 tot 5 minuten goudbruin. Voeg de garam masala toe en bak 1 minuut mee.
Doe de plakjes aardappel in de pan en bak 2 minuten mee. Voeg de groene linzen toe en schenk rustig de kippenbouillon erbij en breng langzaam aan de kook. Laat op laag vuur 15-20 minuten zachtjes koken tot alle groenten gaar zijn. Voeg de laatste 3 minuten de boerenkool toe en roer door de soep. Breng de soep eventueel verder op smaak met zout en peper.
Schep de maaltijdsoep in mooie kommen, breek de plakjes spek in stukjes en garneer de soep er mee. Voor een extra goed vullende maaltijd kun je de soep met stukken geroosterd bruin brood serveren. Liever Vega? Laat het spek dan achterwege en gebruik groentebouillon.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan