maaltijdsoep met linzen

Maaltijdsoep met linzen

We hebben weer een lekker soeprecept voor je in de aanbieding. Deze keer een lekkere maaltijdsoep met linzen, aardappel en boerenkool. We gebruiken groene linzen en die koken we niet helemaal kapot. Yes goed gevuld dus. Deze linzensoep is super gemakkelijk te maken en door de plakjes aardappels en linzen een complete maaltijd. Serveer hem met een robuust bruin brood en een lik roomboter en je bent na het eten, helemaal klaar voor een avondje hardlopen of een flink stuk tegen de wind in fietsen. Maar op de bank een serie kijken blijft natuurlijk ook een optie!

Linzensoep met boerenkool
maaltijdsoep met linzen
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 750 ml kippenbouillon
  • 100 gr groene linzen
  • 450 gr plakjes aardappels (voorgegaard)
  • 200 gr boerenkool (gesneden )
  • 2 uien (middelgroot)
  • 4 plakjes gerookt spek
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl garam masala
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Lekker met

  • robuust bruin brood, geroosterd of vers afgebakken

Zo maak je het

  1. Bak de plakjes spek in een droge koekenpan tot ze aan beide kanten mooi bruin en krokant zijn. Laat ze uitlekken op een bordje bekleed met een stukje keukenpapier.

  2. Spoel de linzen af en laat ze uitlekken. Hak de knoflook en uien fijn. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een (soep)pan en voeg de fijngehakte knoflook en uien toe. Bak ze in 4 tot 5 minuten goudbruin. Voeg de garam masala toe en bak 1 minuut mee. 

  3. Doe de plakjes aardappel in de pan en bak 2 minuten mee. Voeg de groene linzen toe en schenk rustig de kippenbouillon erbij en breng langzaam aan de kook. Laat op laag vuur 15-20 minuten zachtjes koken tot alle groenten gaar zijn. Voeg de laatste 3 minuten de boerenkool toe en roer door de soep. Breng de soep eventueel verder op smaak met zout en peper.

  4. Schep de maaltijdsoep in mooie kommen, breek de plakjes spek in stukjes en garneer de soep er mee. Voor een extra goed vullende maaltijd kun je de soep met stukken geroosterd bruin brood serveren. Liever Vega? Laat het spek dan achterwege en gebruik groentebouillon.

Linzensoep met boerenkool
Linzensoep met boerenkool

Wat vind jij van dit recept?

3.3 (16 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Aardappel Boerenkool Linzen Lactosevrije recepten Vlees recepten Herfst recepten Winter recepten Soepen

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in