![maaltijdsoep met linzen](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2020/09/Linzensoep-met-boerenkool-UPK-20-09-BLOGPOST-208.jpg)
Maaltijdsoep met linzen
We hebben weer een lekker soeprecept voor je in de aanbieding. Deze keer een lekkere maaltijdsoep met linzen, aardappel en boerenkool. We gebruiken groene linzen en die koken we niet helemaal kapot. Yes goed gevuld dus. Deze linzensoep is super gemakkelijk te maken en door de plakjes aardappels en linzen een complete maaltijd. Serveer hem met een robuust bruin brood en een lik roomboter en je bent na het eten, helemaal klaar voor een avondje hardlopen of een flink stuk tegen de wind in fietsen. Maar op de bank een serie kijken blijft natuurlijk ook een optie!
![Linzensoep met boerenkool](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2020/09/Linzensoep-met-boerenkool-UPK-20-09-BLOGPOST-068.jpg)
![maaltijdsoep met linzen](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2020/09/Linzensoep-met-boerenkool-UPK-20-09-BLOGPOST-208.jpg)
![Pauline en Annika](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2023/10/Pauline-en-Annika-2023-18.jpg)
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 750 ml kippenbouillon
- 100 gr groene linzen
- 450 gr plakjes aardappels (voorgegaard)
- 200 gr boerenkool (gesneden )
- 2 uien (middelgroot)
- 4 plakjes gerookt spek
- 2 tenen knoflook
- 1 tl garam masala
- Peper en zout
- Olijfolie
Lekker met
- robuust bruin brood, geroosterd of vers afgebakken
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Bak de plakjes spek in een droge koekenpan tot ze aan beide kanten mooi bruin en krokant zijn. Laat ze uitlekken op een bordje bekleed met een stukje keukenpapier.
Spoel de linzen af en laat ze uitlekken. Hak de knoflook en uien fijn. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een (soep)pan en voeg de fijngehakte knoflook en uien toe. Bak ze in 4 tot 5 minuten goudbruin. Voeg de garam masala toe en bak 1 minuut mee.
Doe de plakjes aardappel in de pan en bak 2 minuten mee. Voeg de groene linzen toe en schenk rustig de kippenbouillon erbij en breng langzaam aan de kook. Laat op laag vuur 15-20 minuten zachtjes koken tot alle groenten gaar zijn. Voeg de laatste 3 minuten de boerenkool toe en roer door de soep. Breng de soep eventueel verder op smaak met zout en peper.
Schep de maaltijdsoep in mooie kommen, breek de plakjes spek in stukjes en garneer de soep er mee. Voor een extra goed vullende maaltijd kun je de soep met stukken geroosterd bruin brood serveren. Liever Vega? Laat het spek dan achterwege en gebruik groentebouillon.
![Linzensoep met boerenkool](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2020/09/Linzensoep-met-boerenkool-UPK-20-09-BLOGPOST-061.jpg)
![Linzensoep met boerenkool](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2020/09/Linzensoep-met-boerenkool.-UPK-20-09-BLOGPOST-217.jpg)
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in