Pastasalade met pompoen
Hoe fijn is het als je op je werk kan genieten van een lekkere lunch? Niet iedereen heeft een fijne kantine of leuke lunchplek in de buurt, daarom deel ik vandaag een lekker lunch to go recept namelijk pastasalade met pompoen en geitenkaas. Yes! Daar kan je nog wel even een middag op voort. Eerlijk is eerlijk, ik lunch zelf ook vaak met brood tussen de middag (puur gemak), maar het liefst heb ik een fijne salade, een soep of iets anders. Een tip is om ’s avonds wat extra avondeten te maken, zodat je dit de volgende dag mee kan nemen naar je werk. Restje pasta over? Maak dan deze pastasalade met pompoen. Kijk hier voor nog meer lekkere salade recepten.
Lekker vers
Een nadeel van een lunch to go is dat het vaak een beetje slap wordt. Dat probleem heb je met deze toffe bento box van BergHOFF niet. Het is namelijk een lunchtrommel die uit 2 delen bestaat. Hierdoor kan je de sla apart bewaren, waardoor het lekker knapperig blijft. Je hoeft dan alleen nog even de 2 bakjes met elkaar te mengen en klaar ben je. Je zou er ook lunch to go gerechten in kunnen doen die je warm wil eten, want deze lunchbox kan in de magnetron. Er zit een klein klepje op die je open kunt doen waardoor het goed ventileert. En na het eten, gooi je hem zo in de vaatwasser.
Mooi design
Het oog wil ook wat, met deze bento box kan je prima aankomen op kantoor. Hij ziet er super hip en stijlvol uit! Dus naast praktisch ook gewoon heel mooi. En daar houden wij van, we zijn dol op mooie spullen. Dat geldt overigens voor het hele BergHOFF To Go assortiment. De waterfles (en ook de thermofles) is ook al zo mooi. In ieder geval blijft deze pastasalade met pompoen er lekker vers in. En als je wilt kan je de pasta dus ook kort verwarmen, extra lekker op een koude dag.
Ingrediënten voor 4 personen
400 gr pompoen
1 rode ui
75 gr rucola
225 gr pasta (ik gebruikte pipe rigate)
1 granaatappel (of 100 gr pitjes)
80 gr geitenkaas
40 gr pecannoten
8 gr salie
Peper en zout
Olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 2o0 graden (hetelucht).
Snijd de pompoen in blokjes en leg deze op een bakplaat. Breng de pompoen op smaak met de salie (grof gehakt), wat peper en zout en royaal olijfolie. Rooster de pompoen in ongeveer 30 minuten gaar. Hoe groter de blokjes, des te langer de pompoen nodig heeft.
Kook de pasta gaar in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de pasta af met koud water en doe het in een mooie schaal.
Snijd de rode ui in halve ringen en hak de pecannoten grof. Voeg dit samen met de granaatappelpitjes (hier zie je hoe je een granaatappel pelt), de pecannoten en de geitenkaas bij de pasta.
Voeg de geroosterde pompoen inclusief de olie toe aan de pasta. Roer even om.
Voeg de rucola toe en breng de pastasalade op smaak met wat peper en zout en eventueel een scheutje extra olijfolie.
Voor de lunch to go kan je de rucola apart bewaren in het bovenste bakje van de BergHOFF bento box. Op deze manier blijft hij lekker vers. Voordat je gaat eten, meng je de 2 delen door elkaar.
Dit bericht is in samenwerking met BergHOFF , lees hier mijn disclaimer.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in